BAE'ri  Suudi Arabistan'ın İsrail  ile yaptıkları andtlaşmadan sonra Washington, Fetih hareketinden daha önce ihrac edilen Dahlanı  Filistin Lideri Mahmud Abbasın yerine getirilmesi planlanıyor.

ABD Başkanı Donald Tump yönetimi, İsrailin yapmış olduğu işgalini meşrulaştırmak için, sözde Orta Doğu barış planını adım  adım  uygulamaya başladı bile.

Ayrıca, BAE ve Bahrey'nin İsrail Büyük elçisi  Waşhington yönetiminin Fetih hareketinden ihrac edilen Muhammed Dahlanı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbasın yerine getirilmesi hususunda açıklamalarda bulunmuştur.

Bilindiği gibi Muhammed Dahlanın daha önce Amerika istihbarıtı hesabına çalıştığı söylenmişti.

Diğer öğrendiğimiz haberlerde oldukca rahatsız edicidir. Kuveyt Emirinin oğlu da Kuveytin de bu İsrail Arab andlaşmasına gireceğini ve 4-5 Emirliklerinde sırada beklediği haberidir.

İsrail ve BAD'leri sözleşmeyi imzaladıktan sonra hahamlarla halay çekmeleri, kılıç oyunları sergilemeyide yaparlarken, memnuniyetleri gözlerinden belli oluyordu. Hz. Peygamber devrinde hedeflerine ulaşamayan Yahudiler, çok kolaylıkla bu gün elde etmenin sevincini yaşıyorlar.

İngilizler akıllı millettir. Elini dahi sürmeden kendiliğinden planları tıkır tıkır yörüyor. Böylece hedeflerine ulaştılar.

Resulullah (sav)' in bundan ne kadar hüzün duyduğunu elbette bilemeyiz.

Aslında bunlar, Arap değil, müstağribe..Ezelden İslamı sevmediler, Peygamber Efendimize her daim düşman olarak yaşadılar.

Daha önce yaşadıkları Cahiliye Devri örf ve adetlerinden bir türlü kopamadılar.

Durum böyleyken, Mahmud Abbasa, yapacakları güzellik, sana şu kadar dolar maaş, git malikhanende yaşa olur..

Filistin uğruna  şimdiye kadar kanı akan fedakar halkın izdiraplarını bilemeyiz ama yüreğimizde hissediyoruz.

Milyonlarca Arap halkından bir sada dahi yok. Kim bilir Cenab-ı Mevla bir Seladdin Eyyubi daha gönderir. Hikmetinden sorulmaz.

O, Ne güzel Mevla, Ne güzel Yardımcıdır..

'' Vela havle Vela kuvvete illa billahil-azim....