Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanlığı görevinden istifa etmesi ve yerine Fatih Karahan'ın atanması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Erkan'ın istifasının ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiği ancak Fatih Karahan'ın isminin öne çıkmasının ardından bu kararından vazgeçtiği iddia edildi.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA

10 Haber yazarı Barış Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) yaşanan başkan değişiminin perde arkasıyla ilgili olarak kulislerde konuşulanları paylaştı.

Ünlü ekonomist yastık altında altını olanları uyardı! Ünlü ekonomist yastık altında altını olanları uyardı!

"ŞİMŞEK, ERDOĞAN'A CEVDET AKÇAY İSMİNİ ÖNERDİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiğinin, ancak Fatih Karahan ismi öne çıkınca kararından vazgeçtiğinin konuşulduğunu dile getiren Soydan, şöyle devam etti: "Prof. Dr. Cevdet Akçay'ın Fatih Karahan'a göre çok daha kıdemli bir ekonomist olduğu ortada. Fatih Karahan'ın uzmanlık alanı işgücü piyasaları; yayınladığı akademik makaleler bununla ilgili. Cevdet Akçay'ın uzmanlık alanı ise doğrudan para politikası.

Editör: İrem Nur Kaya