Aksaray'da dün akşam saatlerinde akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi. E.B. (26), 68 S 0484 plakalı minibüsle, trafikte tartıştığı kimliği belirlenemeden sürücüyü takip etti. E.B., sürücüyle Hacılar Harmanı Mahallesi 5871 Sokak'ta durup tartışmaya başladı.

Bu sırada evinin önündeki tartışma seslerini duyan tekstil fabrikasında çalışan Ayhan Şakar dışarı çıktı. Kavgaya karışan sürücü E.B., olay yerinden kaçmak için minibüsüyle geri manevra yaptığı sırada Ayhan Şakar'a çarptı. Yaralanan Şakar, ihbar üzerine çağrılan ambulansla kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Şakar'ın yaklaşık 1 hafta önce nişanlandığı öğrenildi. Kaçan Emre Bilgen de kısa sürede polis tarafından yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. E.B.'nin emniyetteki ifadesinde, "Mahalleye daha önceki husumetlilerimle kavgaya gittim. Karşı taraf çok kalabalıktı. Arabama bindim hızlıca olay yerinden uzaklaştığım sırada, yoldan çıktım. Bu arkadaşa çarptığımı hiç görmedim." dediği öğrenildi.