İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, şunları söyledi:

"Erzincan'ın İliç ilçesinde heyelan, Antalya'da sel felaketi yaşandı. Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İliç'te hâlâ ulaşılamayan 9 işçimize bir an önce ulaşılmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu!

Biz, milletini dinlemeyenlerin; bizi dinlememesine, elbette şaşırmıyoruz. Milletini önemsemeyenlerin uyarılarımızı önemsememesine, elbette şaşırmıyoruz. Milletini düşünmeyenlerin; cennet doğamızı düşünmelerini de elbette beklemiyoruz. Ancak; dengesi bozulan doğamız artık, alarm veriyor.

İktidarın, iflah olmaz rant telaşı göz göre göre, insanlarımızın hayatını, tehlikeye sokuyor. Bitmek bilmeyen, bu sorumsuzluğun faturasını da her defasında, milletimiz ödüyor. 29 Haziran 2022’de, bu kürsüden; Erzincan İliç’teki, altın madenindeki tehlikeye karşı iktidarı uyarmıştım. Hatta bu konuda, İYİ Parti olarak; Meclisimize soru önergeleri de verdik. Ancak iktidar bizi, aşırı duyarlı bulup kulağının üstüne yatmayı tercih etti. Yani aslında; dün yaşanan felaketi, göze almayı tercih etti. Erzincanlı vatandaşlarımızı değil; madenin ortaklarını, tercih etti. Anadolu’nun, can suyunu taşıyan Fırat’ı değil; rant musluklarını, tercih etti. İliç’teki felakete, yol açan ihmallerin ve bu ihmallere, imza atanların peşini bırakmayacağız."

Grup toplantısının sonunda sözleri Karacaoğlan'a ait olan "Var Git Ölüm" adlı şiiri besteci Aytekin Ataş'ın sesinden partililere dinletti.  Akşener telefonundan açtığı şiiri dinlerken göz yaşlarına hakim olamadı. Grtup toplantısında hüngür hüngür ağlayan Akşener, "Neden hep fakirler kaçamıyor. Neden haksızlık fakirlere oluyor. Yemin olsun bunları değiştireceğiz" ifadelerini kullandı ve gözyaşlarıyla kürsüden indi.
 

Editör: Gürel Yurttaş