İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

"31 Mart seçimleri için öncelikle sandıklarda görev yapan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sonuçların hayırlı olmasını diliyor, milletimizin iradesiyle seçilen belediye başkanlarını, üyeleri, muhtarları tebrik ediyorum.

Biliyorsunuz demokrasilerde her konu tartışılabilir. Ama seçmenin hür iradesiyle sandığa attığı oy tartışılmaz. Demokrasinin en temel ölçütü milletin hür iradesini yansıtma şartlarına sahip olmasıdır.

Seçmeni her zaman velinimet olarak gördük. Millet iradesinin üstünde bir iradenin olmadığını söyledik.

Nitekim bu seçimlerde milletimiz 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti. Bu kıymetli emanet için milletimize teşekkür ediyorum.

Milletimiz bu seçimlerde aşırı kutuplaşmaya ve suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Emeklilerimiz de 10 bin lira maaşla sefalete mahkum olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Öğretmenlerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz de gösterdi.

Şüphesiz ki milletimiz en esaslı dersi iktidara verdi.

Milletimiz yıllardır ülkemizi makülde buluşturmayan sayın Erdoğan'ı artık yeter dedi.

Halbuki biz kendisini yıllardır kendisini uyarmıştık. Hatta bizzat ben gittiğim her il ve ilçede emeklilerimizi öğretmenlerimizi gençlerimizi konuştum. Sayın Erdoğan'a çağrılarda bulundum. Ama kendisi inatla bunları geçiştirdi. Ve eriyen oylarıyla yüzleşti.

Umarım ki artık millete rağmen siyaset yapılamayacağını öğrenmiştir, tüm milletin cumhurbaşkanı olması gerektiğini görmüştür.

İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacak ve özeleştirimizi yapacağız. Milletimizin bize verdiği mesajla gereken adımları atacağız.

En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız.

Sandıkta açıkca konan iradeyle Türkiye için hak arayışında, huzur ve refah arayışında milletimizin yanı başında olacaktır."


 

Editör: Gürel Yurttaş