Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan gündemdeki isim olmaya devam ederken, Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi'nin yazarı Galip Ataman, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Ataman, "TC Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile karşılaşmadım, konuşmadım. Ama Hafize Gaye Erkan’ın doğallığını, samimiyetini, mütevaziliğini 1952 Helsinki Olimpiyatları Serbest stil 52 kilo şampiyonu Hasan Gemici’nin oğlu Bülent Gemici’nin eşi, emlak danışmanı ve uzmanı olan halası Şebnem Gemici ve kuzeni Senem Gemici’den dinledim" ifadelerini kullandığı yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

Şebnem Hanım Hafize Gaye Erkan’dan bahsederken aklı bir süre önce ciddi rahatsızlık geçiren, tedavisine önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı İstanbul Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edecek olan Gaye Hanımın halası annesindeydi.

İzmit’te yaşayan halası Şebnem Hanım yeğenini anlatırken söze, “Gaye gazetelerdeki şahsıyla ilgili özel eleştirileri, yorumları hiç umursamıyor. Para politikasını en iyi nasıl yöneteceğini, enflasyonu en kısa zamanda nasıl aşağı çekeceğinin düşünüyor. İşine odaklanmış, 7/24 özveriyle çalışıyor” diyerek başladı.

Yeğeninin geleneklere, örf ve adetlere bağlı olduğunu, değerlere önem verdiğini, Hafize adını gururla taşıdığını söyleyen Şebnem Hanım Ankara’daki ilk günlerini anlatırken, “Gaye Hanım, Merkez Bankası Başkanı olarak Türkiye’ye geldiğinde Ankara’da en lüks sitelerde kalabilir, biricik oğlu Aslan’a bakıcılar tutabilirdi. Ama o devletin kasasından para çıkmaması, tasarrufa önem verdiği  için Ankara’da yaşayan teyzesi Meral Hanımın evinde kalmayı tercih etti. Biricik oğlu Aslan’ı teyzesi ve zaman zaman İstanbul’dan gelen annesine emanet etti” dedi.

Kuzeni, aynı zamanda İzmit’te emlak danışmanlığı ve uzmanlığı yapan Şebnem Gemici’ye, TC Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın en çok tartışılan “Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Manhattan’da konut kira fiyatları ortalama 5-6 bin dolar civarında. Yani TL cinsinden 150 bin TL civarında. Manhattan’da ortalama maaş ise aylık 7 bin dolar. Yani maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor” sözünü hatırlattım.

Cevabı, “Emlak danışmanı ve uzmanı olarak yeğenimin açıklamalarına katılıyorum. ABD’de herkesin bir evi olduğuna alışık olduğundan İstanbul’da ev sahibi olma ve kira fiyatlarını yadırgaması normaldir. Merkez Bankasının İstanbul’a taşınmasıyla ev kiralarının yüksek olduğunu görünce ev kiralayarak bankanın giderlerini arttırmak yerine İstanbul’da doğup büyüdüğü annesinin evinde kalıyor” oldu.

Şebnem Hanımın anlattıklarından, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın eşinin kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu endüstri mühendisi olduğunu, ABD’de önemli bir firmada CEO olarak çalıştığını, eşi ve oğlunu görmek için zaman zaman Türkiye’ye geldiğini öğrendik.

Editör: Gürel Yurttaş