Mekke İ Mükerreme, Hazreti Adem'den itibaren tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi Kabe ye ev sahipliği yapan şehir.

Mekke, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin sav ve geçmiş peygamberlerin İslam uğruna verdikleri mücadelelere sahne olmuş,

Arap yarımadasının kuzeyinde, batı Mekke adı verilen vadi üzerinde kurulmuştur.

Kur'an'ı Kerimde şehirlerin anası, ''Ümmü'l Kur'a'' ''Beledül Emin'' ''Mead'' isimleri ile anılan Mekke, Allah Teala tarafından haram kılınmış ve bu

durum şehrin emin bir yer yapılması için dua eden Hz. İbrahim as tarafından ilan edilmiştir. Kur'an'da Kabenin içinde bulunduğu Mescidi Haramın her türlü teca vüzden korunmuş, işaret edilmiş, bu alanla ilgili bir takım özel hükümler konulmuştur. (En'am;6/ 92, Şura; 42/ 7,Tin; 95/3 Bakara, 2/126)

***

Hadis; Dünya ile ahiretin Rahmanı ve Rahim olan Allahım! Bana merhamet edecek olan Sensin. Başkasının merhametine muhtaç bırakmayacak şekilde bana rahmet et. (Hakim-Müstedrek)

Allah'ın kendisine yöneticilik verip de yönettiği kimseleri sadakat ve samimiyetle koruyup gözetleyen kimse, cennetin kokusunu dahi alamaz. (Buhari)

Allah'ım! Senden hayırlı istekte bulunması ve Sana hayırlı dua etmeyi nasip eyle. (müslim)