Müesses nizam start aldı. Erdoğan’ı tasfiye etme; dolayısı ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi başarısızlığını örtme aynı kulvarda ilerliyor. Türkiye’yi milli hedeften saptırma, tekrar sömürge zihniyetli yöneticilere teslim ettikten sonra vakit geçirmeden “Sözde Kürdistan”ı hızla kuracaklardır bu defa. Halkı ikna için “açılım” süreci bitti.

Geçen seçime iki ittifakla girildi. Cumhur İttifakı şeffaftı, adayını baştan ilan etti. Millet ittifakı, 2. Turu zorladı. Durumu kişisel savaşa çeviren Abdullah Gül aday olmaya çabaladı. Hala “Millet ittifakının” adayı olma peşinde.

Onlara “partisiz Cumhurbaşkanı” reklamı yapıyor. Altında parti dayanağı olmayan Devletin en tepesi orada nasıl duracak? Dürüst olmalı. Parlamenter sistemde, icracı Başbakan için “partisiz olsun” deniliyor muydu? Mümkün müdür? Millet iradesinin seçtiği iktidar partisi, Cumhurbaşkanını seçince seçilen nasıl tarafsız oluyordu acaba?

Neyse devam edelim.

Millet İttifakı resmen değil ama HDP desteği ile yerel ve genel seçim tecrübesi yaşadı. Görünürde yoktular ama Belediye görevleri HDP ile paylaşılmıştı. HDP’liler, kendi adayları olmayan her yerde Millet İttifakını destekledi.

Yine de her iki seçimde, Cumhur İttifakını %52’den aşağı çekemediler.

Şimdi vatandaşı algıya hapsetmenin başka yolunu deneyecekler. Öncelikle Hükümet virüsle mücadele de yorulmuşken, Biden güçleri saldırı başlattı. Sedat Peker yeni oyuncakları. Devletin hakkında kırmızı bülten çıkardığı bu şahıs en son Birleşik Arap Emirliklerine yani bir nevi ABD’nin yeni eyaletine sığındı. Oradan video yayınlıyor.

Cem Uzan’da öyle.

SÖZDE 3. İTTİFAK

HDP’nin, muhafazakâr-Milliyetçi seçmeni yozdurduğu anlaşılınca 3. İttifak düşünüldü. Mevzu yine 2. Tura kalmak. İP’in, DP’nin muhtemel SP’nin, AKP’nin 2 İyi Parti versiyonlarının içinde olacağı 3. İttifak. “Yeni bir yol”, tabii içine biraz daha eski ülkücü sosu mutlaka eklenecektir.

CHP Millet İttifakında yalnız mı kalır yanına HDP’yi mi alır(CHP seçmeni büyük oranda dönüştürüldü) ya da her biri yalnız mı girer görelim. Ümit Özdağ, Muharrem İnce hangi ittifaka yama olacak, beklemek gerek.

Şu an itibariyle ilk düzlükte, Cumhur ittifakından nefret ettirecek argümanlar sosyal medyadan saçılacak, çoktan başlandı(Sedat Peker). Erdoğan-Bahçeli nefreti aşılanmaya devam edilecek.

Eğer ki seçim 2. Tura kalırsa, zafer sarhoşluğu ile tek adayla seçime girecekler ve gözleri PKK partisini görmeyecektir. Sonra Suriyeliler, Filistinliler, Uygurlar durumuna düşürülecek bir Türkiye manzarası da en fazla on yıl içinde önümüze konulacaktır.