Adaylarını Uluslar arası karar vericiler belirleyecek de, o sürece giden yoldaki stratejileri saldım çayıra yapmayacaklar her halde. Parlamenter sistem ısrarı bilhassa Akşener için şart, kuyruğu dik tutması gerek. 28 Şubatta generallere direnen siyasetçi portresi, 32. Gün programında “o kararlar uygulanacak” demesi ile belgelendi.

Cumhurbaşkanı bunu dillendirince, “Erbakan, Çiller de imzalamıştı” dedi. Bu şekilde top çeviren, sürekli balonuna gaz üflenen, vatana millete zerre hayrı olmayan, olmayacak olan bir portre. Erbakan, Çiller imzalamıştı ama o direnmiş denmişti millete. Şimdi o masal bitti. Önce ki adaylığı da fos çıkınca, şimdi “Başbakan olacağım” diyerek sözde Parlamenter sisteme atıf yapıyor. İstese de ortak aday olamaz. O kapı kapandı.

HDP’yi Millet İttifakına monteleyen de Uluslar Arası karar vericiler. PKK Partisinin kapatılma davası ne kadar sürer, seçim aşamasında iş nereye dayanır bilmiyoruz. Bazı değişikliklerin yapılması kaçınılmaz. Terör örgütü ile bağı olanların adaylığının önü, yasa ile kesilmeli. Ülkeyi bölme girişiminin demokrasi ile ilgisi yok. CHP-İP-SP liderleri tabana “HDP olmazsa seçimi kazanamayız” deyip onları birlikte olmanın mahzuru olmadığına ikna ederken, fanatik HDP tabanına da “bakanlık havucu” uzatıyor. Bu strateji de önlerine konmuş yani. Bir dizi düşünün, sanatçıları bir kaç parti lideri, rollerini oynuyor.

Dizinin adı “Türk Kalesini Düşürmek.” Anayasanın ilk dört maddesini, parlamenter sistem kadar savunmayan, “Kürt sorununu TBMM’de yasal süreçle çözmeyi” yani vermeyi demokrasi ile yutturmaya çalışan bu ittifak gerçekten şer ittifakı. Sevr’e 1. Dünya Savaşı sonrasında gelmiştik ama 2. Sevr’e bu ittifakla, verilen oylarla yakalanabiliriz. İş o derece vahim.

HDP Velev ki %10. Geri kalan %90’lık dilimde Cumhur İttifakı ile mücadele etmek yerine Mehmetçiğe kurşun sıkan, vatanımıza göz dikenlere yanaşmak bu ittifakın gerçek amacının millete hizmet olmadığını gösteriyor. Özetle diyorum ki; Millet İttifakının adayından, stratejisine kadar ayarlayıp önlerine koyan Uluslararası karar vericilerdir.

İttifakta, kimin eli kimin cebinde belli değil. HDP ile birlikte değilmiş gibi yapıp “Bakanlıktan bahsedecek” kadar da kendilerini kaybetmişler. Millet İttifakı bu süreçte, her türlü yolu deneyecek. Joe Biden büyük destek verecek. CFR ile bir şekilde bağı olan STK ve zincir mağazalarla, dövizle, algı operasyonları ile kale kapısını zorlayacaklar.

Allah Türk Milletinin yardımcısı olsun.