Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TV100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum adlı programa konuk oldu.

Eğitim gündemine ilişkin soruları cevaplayan Bakan Özer, eğitimin tüm kademelerinde, okullaşma oranlarının ilk defa son 20 yılda OECD ortalamalarına yaklaştığını söyledi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarına da değinen Bakan Mahmut Özer, "Biz ögretmen istihdamını önemsiyoruz. Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak. Bakanlık olarak öğretmen alımına devam edeceğiz." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Covid-19 salgını sürecinde okulları nasıl açık tutmayı başardıklarını anlatan Bakan Mahmut Özer, "Okul, pandemi etkisi azalır azalmaz ilk açılması gereken yerdir. Bir buçuk yıl aradan sonra ülkemizde yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde tüm sınıf seviyelerinde, tüm kademelerde devam edebilmek bizim başarımız. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu süreçte çok teşekkür ederiz. Annelere özellikle çok teşekkür etmek lazım. Pandemi sürecinde çocuklarına çok destek oldular. Öğrenme kaybıyla ilgili bir problemimiz yok. Pandemide yaşanan eksiklikleri kapatmak için çabalıyoruz, telafi edeceğiz. Ailelerin de destek vereceğinden şüphem yok." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN OKULA GİTME ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYORUZ"

Bakan Özer ayrıca, 2. dönem ara tatilinin 11-15 Nisan tarihleri arasında olacağını hatırlatarak, "11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin okula gitme zorunluluğunu kaldırıyoruz." ifadelerini kullandı.