Siyasete Ağzında gümüş kaşıkla doğdu. Parti ambleminin üç hilal ya da bozkurt mu olacağı tartışmalarından günümüze uzanan çizgide, Muzaffer Özdağ’ın oğlu Ümit Özdağ olarak girdi. Başında bulunduğu stratejik araştırmalar merkezinde, kendisinin tek stratejisi “Suriyeliler geri dönmeli.” Suriye’deki savaş bitmeden nasıl dönecekler sorusuna cevap verebiliyor mu, ya da bunu soran oldu mu bilmiyorum.

Neyse efendim, söylediğine göre yeni parti kuracakmış. İyi parti rayından çıkmış. Programında Ümit Özdağ’ın koyduğu “NATO bizim canımız” faslı, kimbilir kimin koydurduğu “Doğu-Güney Doğu Sorunu” başlıklı adeta Kürt özerkliğinin sınırı gibi duran başlıkla İP nasıl idealdi en başta anlayamadım. Parti NATO kökenli mi olacak acaba,YATA’cı gençlerle?

Daha kurmadan niye bunları yazıyorsunuz derseniz, perşembeden önce çarşamba gelir. MHP’ye girdi, hemen genel başkan yardımcısı yapıldı. 2016 FETÖ kumpasından az önce “önemli gelişmeler olacak” diye partiyi terk etti. Tarla kongresinde panzerin önüne çıktığı resim gözümün önünde..İP’i kuranlar içindeydi. Oradan da ayrıldı. Şimdi kendi partisini kurma aşamasında.

Stratejist kelimesi ile tanınan Ümit Özdağ’dan “Ayasofya imamı ve Merkez bankası başkanı ile ilgili ucuz polemikler yerine geleceğe dönük eylem planını duyacak mıyız acaba?Yine “Türk Milliyetçisi olduğunu söyleyen” birinin NATO sevdasından vaz geçip, gençliği kafası karışık YATA(NATO) lı gençler gibi tahayyül etmemesini beklemekteyiz.

Parti adında mutlaka “milliyetçi” kelimesi bulunacakmış. Sonra Atatürkçülük. 1. Meclisin ruhunu yansıtacakmış. Genellikle bu söylendi mi altından başka bir durum çıkıyor.

HDP – CHP olmasa vekil olamayacak olan Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk hedefi koymuş “sarı muhalefet olmayacağız” diyorlar.İktidarı değil muhalefeti düşlüyorlar.  “Tırtıklama siyaseti güdülecek.” Taban olarak da “Atatürk- Milliyetçilik” kelimesini harmanlarsak “İP-MHP” tabanına göz dikmişler gibi. Türk Ocaklarını yanına çekebilir mi? Meçhul.

Aklıma nedense, Cem Uzan’ın Genç Partisi geliverdi. MHP’yi meclis dışı bırakma görevini başarıyla tamamlayıp, kayıplara karışmıştı.Seçime yetişmek içinde rahmetli Hasan Celal Güzel’in “Yeniden Doğuş Partisine” konuşlanmışlar, kurultayla adını değiştirip köfte ekmekli mitingler-Türk Bayraklarıyla seçime girmişlerdi.

Özetle: İP’in başaramadığı MHP’ye pençe harekatı ihalesini Ümit Özdağ mı devraldı? Sorusunun cevabını üç aşağı beş yukarı kurucular kurulu listesinde belli olur.

Özdağ’ın 2016’da yanına alıp gezdirdiği; Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri yine elde bir mi göreceğiz. Oktay Vural mesela var mı? Sonra tekrar vekil olamayanlar..Gibigibi kadro mudur hazirana kadar bekleyelim.

En önemli soru da Cumhur İttifakını zayıflatmak adına kurulacağı öngörülen, seçimi 3. Tura bıraktırma stratejisi olan “Tırtıklama İttifakında” mı yer alacaklar?

Hedef, Cumhur İttifakını %51în altına düşürmek elbette.