MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’nde açıklamalarda bulundu. 

Ankara'da düzenlenen programda konuşan MİT Başkanı İbrahim Kalın, farklı alanlarda uzman ve yetenekli kişilerin yetiştirileceği MİT Akademisi’nin kurulacağını açıkladı.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza merak konusu olmuştu: Nedeni ortaya çıktı Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza merak konusu olmuştu: Nedeni ortaya çıktı

Milli istihbarat Başkanı İbrahim Kalın'ın açıklamaları şu şekilde;

''Büyük tehditleri de beraberinde getiren yapay zeka her türlü manipülasyona açıktır. İnsanlığın geleceğine tehdit etme potansiyeline sahiptir. Siber suçlara karşı korunaklı için çalışmakta kurum ve kuruluşlarımız. Kendine yeterlilik ilkesi bir beka meselesidir. Siber vatanı korumak hayati önem taşımaktadır. Kendine yeter hale gelen ülkeler egemenliğini güvence altına alabilirler. Siber, biyolojik, ekolojik ve ekonomik güvenlik de hayati öneme sahip. Atılan adımlar Türkiye'yi güvenli ülke haline getirmiştir.

Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır. Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır Türkiye çağın krizleri ile baş edebilmek için güçlü olmak zorundadır. Dost ve müttefiklerine kalkan olmak için güçlü olmak zorundadır. Coğrafi ve demografik gücümüzün farkında olarak stratejik akılla hareket etmek zorundayız.
Temel ilkemiz emanet içinde olmaktır, emin olmaktır. Güvenlik özgürlük içindir. Stratejik güvenlik diğer ülkelerin güvenliğini de önemseyen yaklaşımı esas alır. Gerçek ve kalıcı zafer zihinleri ve gönülleri kazanmaktır. Sağlam istihbarat olmadan etkin diplomasi yapamayız.

Milli İstihbarat Teşkilatı, ülkemizin korunmasında kilit roller oynamaya devam edecektir. MİT Akademisi'nin kuruluşunu gerçekleştirdiğimizi ilan etmekten memnuniyet duyuyorum.''

Editör: Nehir Durdağı