Gün geçmiyor ki bankalarımız tarafında bir güvenlik sorunu yaşanmasın. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye, en çok saldırı alan ülkeler sıralamasında ikinci sırada.

Privia Security Siber Güvenlik firmasının siber güvenlik araştırmalarında uzman olan ekibi tarafından hazırlanan Ekim ayı dönemsel siber güvenlik gelişmeleri bülteninde mobil bankacılık saldırılarında ülkemizin kaçıncı sırada olduğu, Adobe Creative Cloud servisinde yaşanan veri ihlali, php web sitelerinde kritik zafiyet ve CDN üzerinde cache poisoning saldırısı gibi sadece sektörü değil son kullanıcıyı da ilgilendiren önemli gelişmeler yer alıyor.

Dönemsel siber güvenlik gelişmeleri bültenleri Privia Security ekibi tarafından derlenerek son kullanıcıları ve sektör uzmanlarını bilgilendirilmek üzere düzenli olarak hazırlanmaktadır. Konu hakkında açıklama yapan Privia Security’in Kurucu Ortağı Nisan Betül Erdem, “Privia Security olarak siber güvenlik sektörüne her anlamda farklılık getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz hizmetler, verdiğimiz eğitimler, geliştirdiğimiz siber güvenlik ürünlerinin yanında hazırladığımız siber güvenlik bültenleri ile de hem sektörümüzü hem de vatandaşları bilgilendirmeyi şirketimiz için bir görev olarak belirledik.” dedi.

Güvenli bir hafta geçirmenizi diliyorum...