Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna saldırı düzenleyen ve 150 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan 4 terörist, hakim karşısına çıkarıldı.

Malezya'da 2 askeri helikopter havada çarpıştı:10 ölü Malezya'da 2 askeri helikopter havada çarpıştı:10 ölü

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüphelilerden Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Muhammadsobir Fayzov ve Fariduni Kholmatov hakim karşısına çıkarıldı.

Rusya İstihbarat Servisi (FSB), saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. FSB'den yapılan açıklamada saldırının özenle planlandığı ve  saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını belirterek; "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı" ifadelerine yer verildi.

Yakalanan teröristler Rusya İstihbarat Servisi elemanları tarafından başkent Moskova'ya getirildi. Kameraya yansıyan görüntülerde ters kelepçe yapılan ve gözleri bağlı olan teröristlerin, polis aracından indirilip binaya nakledildiği anlar görüntülendi.

150 kişinin öldüğü terör saldırısının şüphelilerden Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Muhammadsobir Fayzov ve Fariduni Kholmatov, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Rus-2Foto-16T E R Ö RDeaş-3T E R Ö R-1Trör4

Editör: Nehir Durdağı