İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan  7 MOSSAD ajanının ifadeleri ortaya çıktı. MOSSAD'ın  irtibatlı özel dedektifi  Hamza Turhan Ayberk 'Victoria' kod adlı MOSSAD ajanından talimat aldığını itiraf etti.

Ayberk Orta Doğulu şahıs ve şirketlere yönelik tehdit takip gözetleme foto-video dokümante işleri yaptığını belirterek  derlediği bilgileri ve hazırladığı raporları gizli haberleşme yöntemleri üzerinden MOSSAD’a ilettiğini kabul etti.

Casus Ayberk’in ifadesinde ödemeleri kripto para ve muhtelif banka hesapları üzerinden aldığı Victoria kod adlı MOSSAD ajanı ile Belgrad'da görüştüğü Victoria’dan sonra aynı ekipte yer alan Andrea, Robert ve Marc kod MOSSAD ajanları ile irtibatını sürdürdüğünü belirtti.

Ayberk’in kurduğu ekipte yer alan casuslar da itirafta bulunarak şirketlere ve şahıslara ait bazı kamu verilerini Ayberk ile paylaştıklarını birlikte takip gözetleme foto-video dokümante gerçekleştirdiklerini tehdit edilen şahısların videolarını çektiklerini de kabul ettiler

Gaziantep'te fabrikada dehşet: Mustafa Özcan Oğuz Bozkurt'u öldürüp intihar etti Gaziantep'te fabrikada dehşet: Mustafa Özcan Oğuz Bozkurt'u öldürüp intihar etti

Ayberk’in maddi durumunun 2019’dan sonra olağan dışı bir şekilde iyileştiği de aktarıldı.
 

Editör: Nehir Durdağı