Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İnce, kentteki temasları kapsamında ilk olarak İskenderun ilçesinde Havuzlu Çarşı'da vatandaşlarla selamlaştı, fotoğraf çektirdi.

Daha sonra İnce, Üsküdar Belediyesi Konteyner Kenti'nde depremzedelerle bir araya geldi.

Ardından Antakya ve Defne ilçelerine geçen İnce, depremde hasar alan binalarda incelemelerde bulundu, çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

Muharrem İnce, temasları kapsamında Samandağ ilçesinde Hz. Hızır Türbesi'ni ziyaret ederek buradaki vatandaşların Hazreti Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadiri Hum Bayramı'nı kutladı.

Parti üyeleriyle deprem bölgelerini ziyaret ettiklerini belirten İnce, bu bölgeleri gündemde tutmak istediklerini söyledi.

İnce şu ifadeleri kullandı:

"Depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala enkaz gördük. Buna çok üzüldüm. Yani bunların kaldırıldığını tahmin ediyordum. Bir de geçmişte miting yaptığımız yeri su basmış. Deniz şehrin içine girmiş, dükkanların yarısı kapalı. İskenderun gibi il olmayı çoktan hak eden bir kentin daha canlı olmasını bekliyordum.

Buradaki insanlar şimdi bir de sıcakla boğuşacaklar. Konteynırlarda, çadırlarda buradaki yurttaşlarımızın sorunlarını gündemde tutmak için, dile getirmek için, çare üretmek için arkadaşlarımla birlikte deprem bölgesini tekrar geziyoruz."

Editör: Grlyrtts