Ortadoğu’yu, Asya’yı karıştıran emperyalist devletler ve yaşamak için hayatlarını geride bırakıp bilinmeze giden mülteciler problemi ile haşır neşiriz.

Bebekleri kucaklarında, aç susuz yollara düşen bu insanlara el uzatan Türkiye’yi ekonomik açıdan sıkıştırıp, kendi halkının boğması için planlar devrede. Kaçak FETÖ’cüler hainliklerine devam ettikleri yayınlarda, yakında doların 10 TL olacağını söylüyor. Bu iç piyasanın sıkışık hale gelecek demek. Yeni saldırı dalgası yolda ve hainler bunu sevinçle ilan ediyor. (Göreceğiz bakalım)

Devlet pandemi şartlarında ağırlaşan hayat şartlarını düzeltmeye uğraşırken, her türlü fonlanmış medya-siyaset ayağı da içerden Ankara’yı sıkıştırma peşinde. Hemen her gün “mültecileri istemiyoruz” diye vatandaşı kışkırtıyorlar.

Eminim onlarda bu aşağılanma ortamında durmak yerine, evlerinde soğan ekmeğe taliplerdir. AB’nden gelen yardımlarla ayakta kalanlar yanında, varlığı olanlar da kendi geçimini sağlıyor. Haklarında türlü yalan uyduruluyor. İki dini bayramda, Suriye ile karşılıklı gelip gitme konusunda “gezmeye gidiyorlar sonra dönecekler” deniliyor. Devlet açıkladı. Toplamda 20 bin Türk vatandaşı, devlet kurulurken Suriye’deki akrabalarını ziyarete yıllardır gidiyor. Mülteciler değil.

Diğer konu, mülteciler varken Mehmetçiğin Suriye’de savaşması. Oysaki, Suriye’de Suriyelilerden oluşmuş bir ordu zaten savaşıyor. Mülteciler gibi başı bozuk kitle zaten TSK içine dahil edilmez. Sınır dışında bulunma nedenimiz ülke güvenliği.

Suriye ve Irak’ta yapılanmaya çalışan PKK’yı oradan söküp atmazsak, “sözde devlet” sınırımız dibinde kurulma aşamasına geçip, bizden de toprak koparır. Türkiye bunu engellemeyen çalışırken, PKK partisi ile ittifak kuranlar, çeşitli söylemlerle devleti sırtından vuruyor.

Suriye ve Afganistan’dan bir şekilde gelenlerin geri dönmesini, iktidarda istiyor. Bunun için, Suriye’deki savaş sona ermeli, PKK işgali bitmeli.

Ayrıca, sınırlara demir perde örüyor ki aklına esen geçemesin. Demir perde derken mesela İran sınırına 295 km uzunluğunda beton blok, önüne büyük kanal ve jiletli teller çekiliyor. Benzeri, Güney sınırında var.

Hal böyle iken, devlet şuurlu şekilde binlerce insanı getirip sanki ülkeyi çökertmek istiyor gibi tavra girmek anca yabancı güçlerin işine yarar.