Marmara Denizi'ndeki sarsıntıdan sonra deprem tekrar gündeme gelirken, Prof. Dr. Naci Görür, KAFA TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Görür, fay hattı üzerinde yaşayan şehirleri anlatırken “18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş’tı ve Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hatları üzerinde yaşayan illerin kaderleri Maraş ve Hatay gibi” diyen Naci Görür 18 ili tek tek saydı.

Naci Görür'ün içinden fay hattı geçtiğini söylediği şehirler şunlar:

Eskişehir

Denizli

Muğla 

Erzincan

Kayseri

Kocaeli

Tokat

Osmaniye

Kahramanmaraş

Bingöl

Konya

Hatay

Erzurum

Aydın

Balıkesir

Burdur

Manisa

Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi

Hakkari

Naci Görür, "Bu illerdekiler fayın üzerinde yaşıyor. Bu kentlerin hepsinde 7 ve üzerinde deprem oluşturabilecek faylar var. Buralarda zamanı gelince büyük deprem olursa zarar ve kayıp anormal derece fazla olur” dedi.

Naci Görür programda Kahramanmaraş depremi gecesi yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Görür'un sözleri şöyle:

"Depremin olduğu gün saat 6'ya doğru benim telefonum çaldı. Ben telefonumu genelde açık bırakırım. Çünkü uygunsuz saatte çaldıysa ya çocuklar ya da deprem olmuştur. Gazeteciler beni aramaz o saatte. Ben kalktım o saatte baktım beni Whatsapp'tan biri görüntülü arıyor. Bir hanım gördüm. Önce tam anlamadım. Loş bir ışıkta saç baş karışık. Tam görünmüyor da bir baktım yanında da bir kız çocuğu var, kızı... "Hocam bizi kurtar" diyor. Yani düşünün o sabah ben mübalasız 4 5 saat ağladım."
 

Editör: Gürel Yurttaş