GALATASARAY-Beşiktaş maçının son düdüğü çaldığı andan itibaren aklımda bu soru var: Neden?

Kadrolar açıklandığı andan itibaren, son düdük çalana kadar aynı soruyu sordum, farklı olaylara! İlk önce kadroda açıklandığı zaman sordum bu soruyu. Haftalardır rakiplerini sürklese ederek, farklı galibiyetler alan Beşiktaş, her ne hikmetse Galatasaray karşısına defansif bir orta saha kurgusu ile çıktı. Galatasaray karşısına, hem de Türk Telekom Arena’da defansif bir orta saha kurgusu ile çıkılır, kabul ama Beşiktaş değilseniz çıkılır! Futbolda 6 ve 8 numara diye söylediğimiz defansif orta sahalardan Beşiktaş’ın 11’inde zaten 2 tane mevcut. Atiba ve Dorukhan. Beşiktaş da bu 2 tane defansif orta sahaların hem iyi oyun hem de gole katkılarıyla Galatasaray maçına kadar farkı kapatarak gelmişti. Neden Galatasaray maçında bu isimlere bir de Necip eklendi ve defansif orta saha sayısı 3’e yükseldi? Neden?

Hakem açıklanmadan önce Bülent Yıldırım olacağını tahmin etmiştim. Neden bilmiyorum ama etmiştim. O kadar FIFA kokartlı hakem varken, o kadar genç hakem varken neden Bülent Yıldırım diye düşündüm. Bilmiyorum ama düşündüm. Peki ben düşünüyorum, bir hinlik sezdiğim için ama siz neden başka, FIFA kokartı olan başka hakem düşünmüyorsunuz ey MHK? Tamam, Cüneyt Çakır’ı 2 hafta önce hem Beşiktaş, hem de Galatasaray’ın video hakemi yaparak onu derbi maçın video hakemi olarak tescil etmiştiniz ama sezon sonunda hakemliği bırakacak Bülent Yıldırım’ı neden derbiye atadınız?

Kabul. Skora etki edecek çok büyük hata yapmadı ama hani o “İnce ince” dediğimiz olay var ya, işte öyle yaptı Beşiktaş’a Bülent Yıldırım! İlk yarı boyunca orta sahayı geçmesine izin vermedi Beşiktaş’ın. Tamam, tacı yanlış görmesine gördü ama ya çaldığı yanlış faul karaları! İkinci yarı kendine göre eyyam yaparak düzeltmeye çalıştı ama nafile. Atı alan Üsküdar’ı geçmişti!

Bir başka “Neden?” sorusu da Beşiktaşlı futbolculara. Gökhan Gönül çıkmış, yerine Adriano girmiş. Siz daha neyi bekliyorsunuz topa bakmak için! Evet, Galatasaray’ın attığı ikinci golden bahsediyorum. Sosyal medyada bazı kişiler “Oyuncunun yerine geçmesi yazımdı, Galatasaray erken başladı” diye yorumlar yaptılar maçın ardından. Oldu, bir de çay söyleyeceklerdi Adriano ve diğer Beşiktaşlı futbolculara. Adriano oyuna girmiş, hakem Bülent Yıldırım da Galatasaraylı oyuncuya “Kullan” demiş. Siz daha neden bekliyorsunuz? Mevki değişecekse top sizdeyken, siz bir atış kullanacakken değiştirin mevkinizi!

İşte bu ve bunun gibi çok nedenden dolayı “Neden?” sorusunu soruyorum o son düdükten beri. Sanırım uzun yıllar boyunca da sormaya devam edeceğim. Çünkü koskoca Beşiktaş, Galatasaray’a karşı 3 defansif orta sahayla sahaya çıkmaz. Çünkü koskoca Beşiktaş, sezon sonunda hakemliği bırakacak bir hakemin derbi maça verilmesine müsaade etmez. Çünkü koskoca Beşiktaş, taç kullanan rakibini oturup da izlemez