ÇOK değil; bundan 6 hafta önce Beşiktaş, lider Başakşehir’in 13 puan gerisindeydi ve tüm otoriteler tarafından şampiyonluk yarışından uzaklaşmış gösteriliyordu. Hatta şampiyonluktan uzaklaşmak bir kenara Şampiyonlar Ligi şansını bile zor görüyorlardı.

Ama gelin görün ki; 30. haftaya gelindi ve Beşiktaş, lider Başakşehir’in 3, ikinci Galatasaray’ın 1 puan gerisine yerleşti. Tabii ki bunda Başakşehir’in inanılmaz düşüşü birinci etken ama Beşiktaş’ın son 6 haftada 6 galibiyet alması da yadsınamaz bir gerçek.

Peki bundan sonra ne olur? Ya da şöyle soralım; ne olursa Beşiktaş şampiyon olur?

İlk önce Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında galip gelerek Galatasaray’ı geçmeyi düşünüyor. İkinci hedef ise Galatasaray’ın Başakşehir’i yenmesi. Bu durumda Beşiktaş, Başakşehir’i de geçmiş olacak. Tabii ki bu durum, siyah-beyazlı takımın kalan tüm maçlarını kazanması durumunda gerçekleşecek.

Son 6 maçta 6 galibiyet alan Beşiktaş’ın kalan 4 maçta da galip gelebileceğini düşünmek, çok da imkansız bir durum olmasa gerek!

Bir de işin farklı bir boyutu var. Hatırlarsınız, haftalar önce Şenol Güneş, Milli Takım ile anlaştığı zaman kendisini çok eleştirmiştim. Milli Takım’la anlaştığı ya da o dönem Beşiktaş, şampiyonluk yarışından uzak kaldığı için değildi bu. Milli Takım’la anlaşma sürecini basından ve özellikle Beşiktaş taraftarından sakladığı içindi. Hala o eleştirilerimin arkasındayım. Zaten o eleştirileri yaparken de Şenol Güneş’in büyük hocalığını ya da Beşiktaş’a kattıklarını unutmamıştım.

Şimdi Şenol Hoca da Milli Takım’a giderken Beşiktaş’a bir şampiyonluk daha kazandırarak, o dönem arasının açıldığı bir grup Beşiktaş taraftarıyla da barışabilir. Hem de tarihe geçer. Neden olmasın?

Ne diyor sanatçı İlhan İrem;

İnanmak:

Maviliklerin arkasına gizlenmiş

Cennetlere benzer...