Öncelikle gözümüz aydın! Stratejik düşman, emperyalist, terörist hamisi ABD, kendi yetiştirdiği, kullanım süresi dolan, teröristi halletti. Hayırlı olsun! Aynı Afganistan’da önce Taliban’ı kurup, Ruslara karşı kullanıp sonra da liderini ve yedi sülalesini katlettiği gibi. Aynı Irak’ı kullanıp yıllarca İran’la savaştırıp, sonra Kuveyt avucunun önüne koyup işgal ettirip, daha sonra da kimyasal- biyolojik silah palavrası ile işgal edip, liderini lağım çukurunda katlettiği gibi. Irak’ı ikiye bölüp petrollerini gasp ettiği gibi. Aynı Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’yi yıllarca kullanıp, miadı dolunca bir kenara atıp, Rusya’ya kaçmasına sebep olduğu gibi. Aynı PYDYPG’yi kullanıp bir kenara atmak üzere olduğu gibi. Aynı DEAŞ’I ortaya çıkarıp, koruyup kullanıp daha sonra kahraman olarak ortaya çıkıp yok ettiği gibi. Aynı Suudilere sanal bir İran düşmanlığı yaratıp, yarım trilyon dolar silah satıp yan gelip yattığı gibi. Aynı Libya’da, İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya emperyalistleri ile birleşip, Libya lideri Kaddafi’yi lağım çukurunda halledip, ülkesini paramparça ettiği, petrollerine el koyduğu gibi.

Arap birliği sessiz

Bunları kim yapıyor? Tabii ki İsrail yönetimindeki ABD. Peki, bu yapılanlar görülmüyor mu? Bu icraatlardan ders çıkaran yok mu? Arap liderleri bu kadar vurdumduymaz, aptal, öngörü ve strateji yoksunu mu? Bunun cevabını dünya alem biliyor. Bir tek Araplar bilmiyor(!) ne hikmetse? Görmüyorlar, sağır ve de dilsizler.

Petrol bölgelerini koruyacakmış(!)

Trump ne dedi; “Artık Suriye’de savaşmak istemiyoruz. Sadece petrol bölgelerini korumak için orada asker bırakacağız. Buna teröristlerin ihtiyacı var. Bizim ihtiyacımız var.” Asrın yalancı ve en dengesiz liderinin kastettiği petrol bölesi neresi? Suriye’nin göbeğinde, Suriye’nin toprağı. Suriye dediğimiz yer neresi? BM’nin bağımsız bir devlet olarak sınırlarını tanıdığı, sınırlarını güvence altına aldığı bir ülke. Bu ülke AB, ABD ve kahpe kardeşleri Araplar, ve Siyonist İsrail tarafından kan gölüne çevrildi. İşte ABD bu ülkenin şimdi içinde, işgalcı bir durumda. Teröristleri kullanıyor, devlet haydutluğu yapıyor. Kimin petrolünü koruyacakmış? Suriye’nin... Peki, seni Suriye’ye kim çağırdı? Bağımsız bir ülke toprağında işin ne! Binlerce km mesafeden buraya niye geldin? Niye teröristlerle işbirliği yapıyorsun. Niye bir Arap ülkesinin, bağımsız bir ülkenin toprağını gasp ediyorsun? Zenginliklerine el koyuyorsun. Hey şeref yoksunu Arap Birliği’ni sırttan hançerlemeyi seven sayın üyeleri. Suriye insanı Arap değil mi? Gasp edilen topraklar Arap toprağı değil mi? Türkiye’yi kınadınız, gücünüz yetti. Niye ABD’yi kınamıyorsunuz, kınayamıyorsunuz! PYD-PKK, Arap ülkesi olan Suriye’nin topraklarını işgal ediyor. Niçin onlara silah ya da para yardımı yapıyorsunuz? Niçin onların kardeş ülkeniz Arap Suriye’den gitmesini istemiyorsunuz? Siz ne tür sahtekar, kahpe ve kalleş bir birliksiniz? Allah aşkına!

Kıssadan hisse

Bu satırlar aslında hepimizin kulağına küpe olmalı. ABD ve AB’nin, İsrail’in ne tür emperyalist sömürücü fikirler beslediğini, yıllardır Ortadoğu’da ne yapmak istediklerini, bunca Müslüman kanını niçin döktüklerini, insanları devletleri nasıl kullandıklarını görmemiz, düşünmemiz, ona göre tedbirimizi almamız lazım. Onun için Türkiye olarak, bu vatanda yaşayan, Atatürk’ün yedi düvelle bu aynı türlerle savaşarak bize emanet ettiği bu güzel ülkede yaşayan insanlar olarak bekayı da, zekâyı da, bölücülüğü de, emperyalizmi de görmek ve tedbirimizi almak zorundayız. Örnekler ortada. Olay Sayın Kılıçdaroğlu’nun üç beş oy için kullandığı dilde saklı değil. Görünen gerçeklerde saklı. O gerçekler de o kadar ortada ki! Görmemek için kör olmak lazım.