Türkiye'nin sayılı işadamlarından. En zenginler listesinde. Koyu bir Fenerbahçeli. 14 yıl yöneticiliğini yaptı. Futbol Federasyonu başkanı olunca gözden düştü, şimdi Fenerbahçe'den ihracı konuşuluyor

Türkiye Nihat Özdemir'i Fenerbahçe ile tanıdı.

Hani "Damarındaki kan bile sarı lacivert akıyor" derler ya... Öylesine Fenerbahçe taraftarıydı.

Çok sevdiği kulübünün yönetim kurulunda 1998 yılında yer aldı. Başkan Aziz Yıldırım'dı.

Aralıksız 14 yıl kaldı yönetimde. İkinci başkanlık, asbaşkın, basın sözcülüğü görevlerini yaptı.

Fenerbahçe bir açıklama mı yapacak; oradaydı.

Fenerbahçe'nin hakları mı savunulacak; oradaydı.

Fenerbahçe rakipleriyle söz düellosuna mı girişecek; oradaydı.

Fenerbahçe transfer mi yapacak; oradaydı.

Fenerbahçe'ye yönelik bir eleştiriye cevap mı verilecek; oradaydı.

Fenerbahçe yöneticiliği döneminde 5 kez şampiyon olup kupaları kaldırırken de oradaydı.

Sonra yöneticiliği bırakıp, işe güce daldı. Turizm, inşaat gibi dallarda yükseldi, zirvelerde yer aldı. Türkiye'nin sayılı işadamlarından olup, en zenginler listesine girerken de kalbindeki Fenerbahçe sevdasını hiç saklamadı. Futboldan da fazla kopmadı. Bir ara Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev verdiler; kaçmadı.

Tıpkı Futbol Federasyonu başkanlığı gibi.

O Fenerbahçelilerin Nihat abisi, Türk futbol yöneticiliğinin de duayen katına yükselmiş bir insandı.

Türkiye'de Futbol Federasynu başkanlığı ateşten gömlek. Bu gömleği giyerken yakacağını en fazla onun bilmesi lazımdı. Çünkü örnekleri vardı; Yıldırım Demirören Beşiktaş'ta, yine Mehmet Ali Aydınlar yöneticilik yaptığı Fenerbahçe'de en çok eleştirilen isim olmamış mıydı?

İşte görüyorsunuz şimdi de Fenerbahçelilerin Nihat abisi tarihe karıştı! Fenerbahçe düşmanı (!) Nihat Özdemir sahnede şimdi. Fenerbahçelilerin hedef tahtası.

Başkan Ali Koç ateş püskürüyor kendisine.

Yöneticiler takımın aleyhine verilen her kararda sorumlu tutuyorlar onu.

Bazı üyeler ihracını istiyor.

En son gelişme... Fenerbahçe dernekleri de istifaya davet eden ortak bir bildiri yayınladı Nihah Özdemir'le gili. Diyorlar ki;

-  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sn. Nihat Özdemir'in, Yönetim Kurulu'nun, kurullarının ve hakemlerinin dayattığı köhne sistemin, kulübümüze karşı uygulamaları malumunuzdur. Bu sebeple, Fenerbahçeliler olarak, TFF'nin saha içinde ve dışında standartları belli olmayan, hiçbir haliyle kabul edilemez, iyi niyetle bağdaşmayacak uygulamaları bizleri de harekete geçmeye zorlamıştır.

- TFF yönetimi ve ilgili kurullarının, saha dışında Fenerbahçe'ye uyguladıkları taraflı kararların tamamının, kulübümüzü rekabette zayıflatmak, geriye bırakmak olduğu açıktır. Harcama limitleri, transfer bildirme saatinin geriye çekilmesi, Tahkim Kurulu'na yaptığımız itirazların reddedilmesi, devletimizin desteği ile uygulamaya konulan yeniden yapılandırma sürecinde ortaya konan davranışlar bunun net örnekleridir.

 - Hakem atamaları, hakemlerin ligin sonucuna etki etmek amacı taşıyan Süper Lig'in diğer maçlarına çelişen, çifte standart taşıyan kararlar, Alanyaspor maçında artık en üst seviyeye ulaşmıştır. Bu maçta verilen, verilmeyen kararlar bir yana, sahaya Fenerbahçe'yi mağlup etmekten başka bir amacı olmadan çıkan hakemler sayesinde oynanan maç resmen bir tiyatroya dönüşmüştür. Bu maç süresince yapılanları hakem hatası olarak nitelemek mümkün değildir.

- İşte tüm bu sebeplerden ötürü, Fenerbahçe camiasının adalet ve eşitlik adına, maalesef Sn. Nihat Özdemir'e güveni kalmamıştır!

- Bu noktada camiamız adına beklentimiz, Sn. Özdemir'in, Türk futboluna ve kendisine daha fazla zarar vermeden, görevinden istifa etmesi ve iyi anılar ile hatırlanmasıdır.

Kim için yayınlıyorlar bu bildiriyi; bir zamanlar üzerine titredikleri Nihat abileri için.

Nihat Özdemir'in dramı budur işte.

Nereden nereye!