Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile yapacakları Turkcell Süper Kupa maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Buruk, şunları söyledi:

"Tarihinde çok fazla kupası olan iki takımın finali olacak. Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz. Geçen sezondan beri kupa kazanmak bizim için en büyük hedefti. Önce şampiyonluğu kazandık. Şimdiki hedefimiz de 2023'te ikinci kupayı kazanmak. Bunun için buradayız. Bizden beklentinin yüksek olduğunu biliyoruz. Güzel bir atmosfer var. Saha çok güzel. Bunun da maça olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Futbol olarak üste çıkılan bir derbi olsun. Hocalar olarak bunu istiyoruz ama bazen sahada çıkmayabiliyor.

Türkiye'ye yakışır bir derbi olmasını istiyorum. Keşke burada rakibimizle beraber oturabilseydik. Ancak rakibimizin böyle bir kararı oldu. İnşallah bizlere, ülkemize yakışır şekilde futbolun ön plana çıktığı güzel bir derbi olur.

Bayern Münih'e karşı önde bastık. Fenerbahçe'ye de önde bastık. Fenerbahçe, pastan çok uzun topla çıkmayı tercih etti. Karşımızda pasla çıkan bir takım yoktu. Geriden oyun kurmamıza ilk yarıda çok fazla müsaade ettiler. Bir deplasman takımı olarak rakibimiz beklentimizden daha fazla geride kaldı. Benzer kadrolarla maça çıktık. Bireysel beceride iki takım da beklentinin altında kaldı. Bu da hem sonuç hem de istatistiksel olarak iyi bir şey çıkarmadı. Hedefimiz yarın daha iyisini yapmak. Takımlar biraz daha rahat olacaktır. Derbinin havası, baskısı var. Bu bambaşka. Oyuncular zaman zaman kaybetmemek için davranabiliyor. Hedefimiz yarınki maçta hem iyi oynamak hem de kazanmak.

Icardi, bugün maske ile antrenmana çıktı. Yüzünde kırık oluştu. Fenerbahçe derbisinde 3 ayrı darbe aldı. Hakemlerin de oyuncuları koruması lazım. Hakemlerden oyuncuları sahada daha çok korumasını isteyeceğim. Hakemlere yapılan saldırıda hepimiz onları koruduk. Hakemler de oyuncuları korumak zorunda. Icardi ile ilgili yarın karar vereceğiz.

Rakibimizin analizini yaptık. Galatasaray kadar agresif olmasa da ön alan baskısını yapmaya çalışan bir takımdı. Ancak son maçta geride beklemeyi tercih ettiler. Yarın daha farklı bir şey çıkabilir. İyi ayaklara sahibiz. Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan, oyunun iki yanını da oynayabiliyor. Kerem geldiği güne göre daha agresif ve top kazanan bir oyuncu oldu. Mertens, alanları iyi ve etkili kullanan bir oyuncu. Fred'in gelmesiyle oyun biraz daha değişecek. İrfan Can da o profilde bir oyuncu ama yerini kaybetmedi. Fred daha çok gezen, kanatlara çıkabilen bir oyuncu. Bizim açımızdan orta sahadaki boşluk zaman zaman avantaj da olabilir. Orta sahayı daha rahat geçebiliriz.

Ben Fenerbahçeli oyuncuların hepsine, saha içindeki hareketlerine saygı duyuyorum. Bizim oyuncularımıza da saygı duyulması gerekiyor. Üst düzey oyuncular en iyisini yapmak için sahaya çıkıyor. Suçlamak yerine iki takım oyuncularını korumamız, onlara sahip çıkmamız lazım. Bizim yaptığımız baskıyla oyun kaliteleri geri gidiyor. İki takım oyuncularının yarın iyi niyetli olacağına inanıyorum. Buna inanıyor ve güveniyorum."

Editör: Gürel Yurttaş