Yazın durgunlaşan ekonomik hareketlilik, okula dönüş sezonunun başlamasıyla yeniden canlanır. Eğitime verilen aranın sonuna doğru yaklaşırken çocukların okul ihtiyaçları ortaya çıkar. Bununla birlikte piyasanın genelinde gözle görülür bir hareketlenme yaşanır. Okula yönelik alışverişlerin arttığı bu sezonda markaların izlediği pazarlama stratejisi oldukça önemlidir. Bu dönemdeki fırsatları değerlendirmenin yolu ise okul alışverişi sezonunu iyi analiz etmekten ve son kullanıcıya ulaşmayı sağlayan e-posta pazarlama gibi kanalları etkin kullanmaktan geçiyor.  

Okula Dönüş Alışveriş Sezonu: Ne Kadar İyi Anlıyoruz?

Eğitime dönüş alışveriş sezonu, okulların açılmasıyla yaşanan tatlı bir heyecanı beraberinde getirir. Milyonlarca öğrenci; yeni kitaplar, kıyafetler, sınıflar, öğretmenler ve ders konularıyla buluşmak için eylül ayında ders başı yapar. Bu büyük kitle, perakende sektöründe ciddi bir hareketlenme yaratarak markalar için önemli pazarlama fırsatları sunuyor. Avantajlarla dolu olan okula dönüş sezonundan kazançlı çıkmanın temelinde ise söz konusu dönemi anlamak ve buna yönelik pazarlama stratejisi geliştirmek yer alıyor. 

Markaların bu özel dönemde dikkat etmesi gereken ana unsur, hedef kitlenin yani çocukların ve ebeveynlerin ihtiyaçlarına kulak vermektir. Böylece herhangi bir pazarlama stratejisi yerine okul alışverişi sezonunu temel alan bir yol haritası çizmek mümkün olur. Ardından sıra, potansiyel müşterilerle doğru zamanda ve noktada temas etmeye gelir. Ürün ya da hizmetlerinizi, en etkin yollarla geniş kitlelere ulaştırmak için e-posta pazarlama gibi doğru kullanıldığında istenilen sonuçları veren yöntemleri tercih edebilirsiniz. 

Okula Dönüş Alışveriş Sezonu İçin Pazarlama Stratejileri Önem Kazanıyor

Çocukların ihtiyaçlarına yönelik alışverişlerin arttığı okula dönüş sezonunda markaların izlediği pazarlama stratejisi önem kazanıyor. Zira çocukların ve ebeveynlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayan markalar, artan bilinirliği ve rekabet avantajı sayesinde bu dönemden kazançlı çıkıyor. Bu dönemde e-posta pazarlama araçları gibi yolları verimli kullanan markaların pazarlama stratejilerine şu hususlar yön veriyor:

  • Hedef kitlenin alışveriş alışkanlıklarına, ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre farklı alternatifler sunmak
  • Özgün ve dikkat çekici okula dönüş alışveriş sezonu kampanyalarıyla ön plana çıkmak
  • Okula dönüş sezonu kampanyasının zamanlamasını doğru belirlemek
  • E-posta, sosyal medya, web site ve mobil uygulama gibi alanlarda aynı doğrultuda faaliyet göstererek çok kanallı pazarlama stratejisi izlemek

Bunların yanı sıra potansiyel müşterilerle kişiselleştirilmiş mesajlarla temasa geçmek de bir hayli önemli. Müşteri deneyimi iyileştiren bu yaklaşım sayesinde hedef kitlenizle markanız arasında bağ kurabilirsiniz. Hedef kitleye doğrudan ulaşma imkânı sağlayan e-posta pazarlama, kişilleştirilmiş mesajlar sunmak için güçlü bir araçtır. 

E-Posta Pazarlama Son Kullanıcıya Ulaşmada Markalara Avantajlar Sağlıyor 

Zamana meydan okuyan e-posta, okul alışverişi sezonunda en sık kullanılan pazarlama kanalları arasına adını yazdırır. Okula dönüş alışveriş sezonunda e-posta pazarlaması, markaların müşterilerine özel bir alışveriş deneyimi yaşatmasını sağlar. Bu sayede e-posta yoluyla doğrudan hedef kitleye hitap eden, kişiye özgü doğum günü indirimleri gibi imkânlar sunmak mümkün oluyor. 

Ayrıca toplu e-mail pazarlama gibi yöntemler, aynı anda çok sayıda son kullanıcıya ulaşmayı kolaylaştırır. Toplu e-postayla ürün ya da hizmetlerinizi daha fazla kişiye duyurabilir, pazarlama stratejisinin etki alanını genişletebilirsiniz. E-posta pazarlama, okula dönüş alışveriş sezonunda müşteri geri bildirimlerini toplamayı ve değerlendirmeyi de sağlar. Anket ya da geri bildirim formları gibi araçlarla topladığınız veriler sayesinde hizmetlerinizi ve ürünlerinizi iyileştirebilir, müşteri deneyimini optimize edebilirsiniz.

Farklı Taktikler Sayesinde Markanız İçin E-Posta Pazarlama Stratejisine Başlayabilirsiniz

Okula dönüş sezonu gibi özel zamanlarda ve diğer dönemlerde güçlü bir pazarlama stratejisi izlemek için fark yaratan SmartMessage çözümlerinden yararlanabilirsiniz. Omnichannel pazarlama ve müşteri deneyimi platformu SmartMessage, tüm kanallarda bütünsel bir strateji izlemenize yardımcı olur. Böylelikle toplu mail gönderimi gibi pazarlama stratejisi yöntemlerinden daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Markanızın kampanya süreçlerini güçlendirmek ve müşterilerinize uçtan uca aynı deneyimi sunmak için SmartMessage’ın e-posta pazarlama hizmetinden destek alabilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya