İstanbul Fatih'te Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana kelen kazada, 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil ile  çarpmanın etkisiyle yola savrulan Göçer ağır yaralandı.

CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu, bu görüntüye ateş püskürdü! CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu, bu görüntüye ateş püskürdü!

Göçer kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölümün ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili iki ayrı soruşturma kapsamında Göçer'in eşi Öznur Göçer "şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi.

Göçer, eşini kaza tutanağında kusurlu gösteren polislerden ve nöbetçi savcıdan da şikayetçi oldu. "Çok mağdur" olduğunu ifade eden Öznur Göçer, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlundan da şikayetçi oldu.

Olayın ardından bugün adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, kazanın olduğu gün havanın açık olduğu, yerleşim yeri içi yolun düz ve yol yüzeyinin kuru olduğu belirtildi. Ayrıca, yolda kazaya etken olabilecek herhangi bir sorunun olmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporunda kamera görüntülerinin incelendiği belirtilerek,motosikletin en sağ şeritte yavaşladığı, ancak aracın yavaşlamayarak motosiklete doğru yaklaştığı, motosikletin durma derecesinde en sağ banket boşluğuna ilerlerken aracın yavaşlamayıp arka sağ kısımdan çarptığı kaydedildi.

Trafik polisleri kazada kendisini kusurlu bulmadığı için, ‘taksirle yaralama’ olayı nedeniyle ifadesine başvurulmak üzere Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne götürüldü.

Tutanaklara göre Mohammed Hassan Shekh Mohamud saat 17.20’de avukatını aradı ve 10 dakika görüşme yaptı. Saat 17.30’da başlayan ifade alma işlemi saat 17.39’da, yani 9 dakikada bitti. Mohamud’un ifade tutanağında yer alan kimlik bilgileri bölümünde mesleği ‘kargo’ olarak belirtilirken, aylık gelir kısmına ise herhangi bir şey yazılmadı.

Türkiye’deki adres, telefon numarası ve oturma izni numarası ile yüksekokul (lisans) mezunu ve evli olduğu bilgisi de kimlik bilgileri bölümünde yer aldı. Mohammed Hassan Shekh Mohamud ifadesinde motosikletliyi suçladı.

Editör: Nehir Durdağı