AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde kongre hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ömer Çelik,CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken, 'Sözlerini kınıyoruz. Bu Meclis 2 kez gazi olmuştur. Gelinen nokta vahimdir, Kılıçdaroğlu adına bile üzücü.' dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar;

Genel başkanımız parti genel merkezinde ve 2 gündür kongre çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

‘AK Parti kongreleri hep demokrasi şöleni olmuştur’

Kongre için 30'a yakın ülkeden ziyaretçilerimiz olacak. Biz bir Türkiye partisiyiz. Siyaset yapma biçimimiz referans alınmaktadır. Sosyal alandan siyasal alana söylenecek çok şey kongrede gündeme gelecektir.AK Parti kongreleri hep demokrasi şöleni olmuştur. Tüm milletimizi kongremize bekliyoruz.

MHP'den çok sert açıklama: Stratejik çapsız, siyasi kalpazan MHP'den çok sert açıklama: Stratejik çapsız, siyasi kalpazan

Biz bir Türkiye partisiyiz, merkez partisiyiz. AK Parti kongreleri aynı zamanda dünya örnek almaktadır. Cumhurbaşkanımızın önemli mesajları olacaktır. Türkiye Yüzyılı mesajları, bölge barışı ve insanlığa söyleyeceğimiz sözler bakımından bütün kurumsal yeniliklere kadar söylenecek çok şey gündeme gelecektir.

Gençlerin, kadınların, Türkiye'nin tüm sosyolojisinin kucaklandığı bir tablo oluşacak. Bu kongreler önümüzdeki döneme ışık tutacak. Tecrübe-değişim dengesi milletin talebine göre olacak.

‘Bu Meclis 2 kez gazi olmuştur’

Dün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir skandala imza atıldı. Bu skandala imza atan kişi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Gazi Meclis milletin egemenliğinin simgesidir. Bu Meclis 2 kez gazi olmuştur. Gelinen nokta vahimdir, Kılıçdaroğlu adına bile üzücü.

Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün hatırına CHP’ye oy veren vatandaşları incitti. Gazi dememesi yüce Meclis’ten bir şey eksiltmez. Yüce Meclis’te olmaması olumlu bir gelişme olarak kayda geçti.

Aliyev’in kararını takdir ediyoruz

Kafkasya’nın barışına bir çağrı yapıldı. Bölge barışı için platform kuralım denilmiştir. Ermeni halkı için de önemlidir. AB aynı vizyonsuzluğu gösteriyor. Aliyev’in kararını takdir ediyoruz. Fransa, Ermenilerin bölgede işgalci olduğunu diyemiyor.

Öncelikle bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye güvenli bir ülkedir, dünyanın her yerinde böyle eylemeler olabiliyor. Terörle mücadele katlanarak sürecek. AK Parti’de terörle mücadele konusunda fikir ayrılığı yoktur.

Editör: Nehir Durdağı