Ömer Saçaklıoğlu kimdir? Ömer Saçaklıoğlu neden öldü? Son dönemlerde öğretmen maaşlarının ödenmemesiyle gündeme gelen ve günlerce gündemde kalan Doğa Okulları’nın eski sahibi Ömer Saçaklıoğlu hataya veda etti. Ömer Saçaklıoğlu 20 Ağustos 2016 tarihinde Doğa Okulları’nın bütün hisselerini Fethi Şimşek’ten alarak sahibi olmuştu. Ancak son dönemlerde öğretmen maaşlarını ödemeyen ve uzun bir süre gündem konusu olan Doğa Koleji İTÜ’ye devredildi. Doğa Koleji’nin İTÜ’ye devredilme işlemi 2020 yılının Ocak ayında yapıldı. Peki Doğa Koleji’nin eski sahibi Ömer Saçaklıoğlu kimdir? Ömer Saçaklıoğlu neden öldü? Merak edenler için bütün bilgiler haberimizin detaylarında. İşte Ömer Saçaklıoğlu kimdir? Ömer Saçaklıoğlu neden öldü?

Ömer Saçaklıoğlu kimdir?

Doğa Koleji’nin eski sahibi Ömer Saçaklıoğlu 1958 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Orta öğreniminin ardından ticaret hayatına atılan Ömer Saçaklıoğlu’nun Vedat adında kardeşi vardır. Şanlıurfa’da babasının tüccar dükkanının yanı sıra büyük et imalathaneleri de bulunmaktadır. İstanbul’a yerleşen Saçaklıoğlu ailesi, işlerini bu kentte de sürdürüyor. AYGAZ  bayiliği yapmayan başlayan Saçaklıoğlu ailesi Koç’un en büyük AYGAZ bayisinin sahibi oluyor. 1980 yılında İstanbul Florya’da ilk apartman inşaatı yapan Saçaklıoğlu Metal Yapı Konut’un sahibidir. Saçaklıoğlu, son olarak Levent'te Yeşil GYO ile birlikte İstanbul Tower 205 adlı gökdelen projesini inşa etmişti.

Ömer Saçaklıoğlu neden öldü?

2016 yılında Doğa Okulları’nın yüzde 100 sahibi olan ve inşaat sektöründe adından söz ettiren Ömer Saçaklıoğu uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Doğa Koleji'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle be öğretmen maaşlarının ödenemesiyle gündeme gelen Ömer Saçaklıoğlu bütün hisselerini İTÜ'ye devretmişti. Alınan bilgilere göre iş insanı Ömer Saçaklıoğlu yaşamını yitirdi.

Editör: Haber Merkezi