BEŞİKTAŞ’ın büyük uğraşlarla ligin zirvesini yakalamaya çok yaklaştığı haftada, Galatasaray’a yenilmesinden sonra, hem medyada, hem de taraftar gruplarında oklar Şenol Güneş’e çevrildi. Güneş’in en fazla eleştirildiği konu, maça çıkardığı kadro ile ilgiliydi. Hatta Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bile gazetelere yaptığı açıklamada, yedek kulübesindeki pahalı oyuncuları işaret ederek, “Bunlar niye oynatılmadı” dedi. Başkanın oynatılmadı dediği yedek oyuncular kimlerdi bir bakalım. Başta dünya yıldızı Quaresma var. Yanında Barcelona patentli Adriano oturuyor. Onun yanında Güven ve Oğuzhan var. Kagawa da... Bu kadarı isim bile bir maçı çevirmeye yeterli değil mi?

Evet yeterli. Pekiyi o zaman Şenol Güneş, hadi diğerlerini bir kenara bırakalım, Adriano ile Quaresma’ya niye ilk 11’de şans vermedi?

Beşiktaş’a ve Şenol Güneş’e çok yakın bir dostumla bu konuyu paylaştım. Ne dedi biliyor musunuz?

“Bizzat başkan Fikret Orman, Şenol Güneş’ten Quaresma ve Adriano’nun oynatılmamasını istedi. Hem de haftalar önce. İki oyuncu alacakları nedeniyle kulübe protesto mektubu göndermişti. Buna çok kızan Başkan Orman, Şenol hocadan iki oyuncuya da bundan sonra forma vermemesini istedi.”

Bu işten ben de bir şey anlamadım. Başkan hem “oynatma” diyor, sonrasında da “neden oynatmadın” diye Şenol Güneş’e yükleniyor. Taraftarının ve medyanın önüne attığı Şenol Hocanın ağır şekilde eleştirilmesini de perde arkasından sessizce izliyor.

Taç’ımız çalındı

AYKUT Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğu dönemde oynanan bir Beşiktaş maçından sonra, “Taç’ımız çalındı” demiş ve bu sözleri olay olmuştu. Bu sözlere karşılık olarak Beşiktaş çalıştırıcısı Şenol Güneş de, esprili bir şekilde “Bizim bir tek tacımız var. Şampiyonluk. Onu da emekle aldık” karşılığını vermişti.

Beşiktaşlılara göre, Galatasaray maçında da Beşiktaş’ın taçı çalındı ve bu çalınan “taç” atışı golle sonuçlandı. Ama daha önce, Aykut Kocaman’ın “Taç’ımız çalındı” sözlerine ironi ile cevap veren Şenol Güneş, bu konuda hakeme eleştiri getirip, aynı sözleri söyleyemedi. Çünkü bu söz daha önce söylenmiş ve kendisi tarafından da fena halde “ti” ye alınmıştı. 

Bir taç deyip geçmeyin. Nereden nereye?

Gebzespor'un ayıbı

GEBZESPOR futbol takımı, ligin son haftasında deplasmanda Erbaaspor’a 1-0 yenilince amatör kümeye düştü. Ve Gebzespor yöneticileri, takım otobüsü şoförüne, oyuncuları Erbaa’da bırakmasını söylediler. Otobüs futbolcuları almadan Erbaa’dan ayrılınca, futbolcular da büyük şok yaşadı.

Gebzespor yöneticileri, sözüm size. Oyuncularını orada bırakıp dönerken hiç utanmadınız mı? 24 Mart 2017’de Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek tarih yazan oyuncularınızı, evlerinden 700 kilometre uzakta ıslak formaları ile bırakmayı kendinize nasıl yakıştırdınız. O oyuncuların, onların ailelerinin yüzüne şimdi nasıl bakacaksınız?

Uyan Taki Doğan

GAZETEMIZIN başyazarı Taki Doğan akciğerlerine emboli atması nedeniyle kaldırıldığı Ankara Başkent hastanesinde bir süredir uyutuluyor. Aynı zamanda spor yazarlığı mesleğinin duayenlerinden olan Taki Doğan’a geçmiş olsun diyor ve bir an önce aramıza dönmesini diliyorum.