BU sezonun en önemli ve şampiyonluğu da etkileyecek derbi maçı bittikten sonra, hiç kimse takımların nasıl oynadığını konuşmayacak. Bu maç sadece ve sadece skoru ile akıllarda kalacak.

O nedenle bu tür maçlardan sonra teknik analiz yapılmasına karşıyım. Sadece şunu söyleyebilirim. O oyuncunun yerine bu oyuncu oynasaydı daha iyi olurdu diyebilirim. Tıpkı Necip’in yerine bir başkası, örneğin Kagawa veya Güven oynasaydı diyebileceğim gibi. Galatasaray uzun bir süredir yaptığı gibi 11 yabancı oyuncu ile sahaya çıktı.

Beşiktaş ise haftalardır kazanan onbirini bu maçta anlamsızca bozdu. Savunmanın önünü güçlendirmek için oynayan Necip’in bölgesinden gelen pozisyon hatalarıyla yenen iki golle, haftalardır süren umut koşusuna son verdi. Beşiktaş bundan 6-7 hafta önce, Galatasaray ve Başakşehir’in çok uzağındaydı. Ama önündeki iki takımın puan kayıpları, siyah beyazlıları kazanmaları halinde çok önemli avantaja sahip olacakları bir noktaya getirdi. Haftalardır sürat yapan ve rakiplerini yakalayan Beşiktaş ile teklemeye başlayan Galatasaray arasındaki mücadele, tekleyen Galatasaray’ın seyircisi önünde yeniden sprint yapması ile sona erdi.

Maçta en fazla dikkatimi çeken, sahada yer alan yabancısı çok yerlisi az oyuncuların hepsinin öncelikle hakemi aldatma çabalarıydı. Bu denli önemli karşılaşmada yalandan yere yatan, hakeme olmadık yeminler ederek görüneni ve bilineni değiştirmeye çalışan çok sayıda oyuncunun tiyatral hareketleri maçın önemini gölgeledi.

İlk golde çok net görüldü ki, top Caner’in ayağından sekerek taca çıkıyor ve Caner’in itirazını önemseyen Beşiktaşlı oyuncular, Galatasaray’ın taç atışıyla başlayan gol atağına önlem alamayarak tarihi bir hata yapıyorlar.

İkinci golde ise, Adriano, oyuna girerken, sağbeke çekilen Necip’in orta alandaki görev yerini erken boşaltması ile Galatasaray bu bölgeden kolay bir gol daha buluyor.

İkinci golden sonra Beşiktaş, oynaması gerektiği gibi oynadı ama çok geç kalmıştı. Galatasaray, biraz daha diri atağa kalkabilse, farkı daha da açabilirdi.

Haftalardır koşan ve önündeki grubu yakalayan Beşiktaş, ayakları birbirine dolanınca, yarıştaki bayrağı Galatasaray’a devretti.