AK Parti'den ayrıldıktan sonra kendi partisini kurmak için kolları sıvayan Ali Babacan'ın bu sürecin ağır işlemesi ve sürekli ertelenmesi üzerine kızdığı ileri sürüldü. Öte yandan Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz aylarda kurulunan Gelecek Partisi, Babacan'ın planlarını bozmuştu

Parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan ve ekibinin yeni partinin kurulmasının üstü üste ertelenmesi sebebiyle Babacan'ın gergin olduğu öne sürüldü.

Yeni partinin mart ayında kamuoyuna ilan edilmesi beklenirken, Ali Babacan’ın yaşanan ertelemelerin kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturması nedeniyle sinirli olduğu ve kurmaylarına 'acele edin' talimatı verdiği belirtildi.

Babacan'ın kurucular kurulu üyeleri arasında yer alması beklenen bir isim tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Partimiz kurulduğunda önemli bir iş yapmış olacağız. Kadromuz güçlü. Ancak bazı nedenlerden dolayı ilan tarihimizi ertelemek zorunda kaldık. Kısa bir süre sonra resmen partimizin kurulduğunu ilan edeceğiz. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere.”

Ali Bey parti kuruluşunda üst üste çıkan aksaklar nedeniyle sinirli. Bizlere elimizi çabuk tutmamız konusunda kesin talimat verdi. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Umuyorum ki en kısa zamanda çalışmalarımızı noktalayarak, Türk siyasi hayatına önemli bir partiyi kazandırmış olacağız.”

'Gül'den o isimlere özel telefon'

Öte yandan, Babacan’ın ikna etme konusunda sorun yaşadığı bazı isimler için devreye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün girdiği ve Gül’ün bu isimlerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği iddia edildi.

Gül’ün konuştuğu isimlere, "Babacan’ın partisinin başarılı olacağına inanıyorum, bu nedenle partide yer almanız sizin açınızdan kazanç olacaktır" dediği belirtildi