Suriye Arap Cumhuriyeti Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle yarın Ankara'yı ziyaret edecek.Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek görüşmelerde Suriye'deki son gelişmelerin bütün boyutlarıyla ele alınacağı öğrenilirken Şara'nın ziyareti öncesinde ise terör örgütü PKK/PYD terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Terörist elebaşı Abdi, AP'ye verdiği röportajda Suriye'deki gelişmeler, geçici Suriye hükümetinin geçtiğimiz günlerde atanan Cumhurbaşkanı Colani ve Şam'dan ne talep ettiklerine dair değerlendirmelerde bulundu.Abdi, "Tüm Suriyeliler gibi biz de ülkenin bütünlüğünü savunuyoruz. Merkezi olmayan bir devlet istiyoruz, özerklik değil" ifadelerini kullandı. 

ABD’de Banliyö treninde yangın: 350 yolcu son anda kurtarıldı! ABD’de Banliyö treninde yangın: 350 yolcu son anda kurtarıldı!

"Kuzeydoğu Suriye halkının merkezi olmayan bir devlette yerel işlerini yönetmek istediğini" söyleyen Abdi, "Suriye Irak değildir ve Irak Suriye değildir. Kuzeydoğu Suriye (Irak'ın) Kürdistanı değildir" ifadelerini kullandı.

Mazlum Abdi, Türkiye'nin " PKK'nın uzantısı" olduklarına dair iddialara ilişkin"Hiçbir şekilde PKK ile ilişkili değiliz. PKK ile Türkiye devleti arasındaki savaşın bir parçası değiliz. Bu bizim meselemiz değil. Sadece bu bölgelere saldırılara bir gerekçe yaratmaktır" şeklinde değerlendirdi.