Milliyet yazarı Özay Şendir,Uğruna yaptırım uygulanan ve halen başka yaptırımlarla tehdit edildiğimiz S-400'ler, ABD'nin iki yüzü kara hali başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı yazının ilğili bölümü şöyle:

"ABD, Türkiye ve Slovakya ile hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya taşımak için görüşmelerde bulunuyor ancak bunu başarmak için Polonya ile görüşmelerden daha ustaca bir dokunuş gerekecek..."

BBC'nin, "ABD Başkanı Biden'ın, Avrupa ziyaretindeki beş zorluk" diye yaptığı haberden aldım tırnak içini.

Şaka değil, Washington, Ankara'dan, Rusya'dan aldığı S-400'leri Rusya'ya karşı kullanması için Ukrayna'ya vermesini istiyor. Hangi S-400'ler bunlar?

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına neden olan, şu ana kadar milyar dolardan fazla parasının üzerine yatılan S-400'ler.

ABD, Türkiye'ye hava savunma sistemi satmadığı, İsrail'den almasına da izin vermediği için mecburen Rusya'dan alınan S-400'ler.

Uğruna yaptırım uygulanan ve halen başka yaptırımlarla tehdit edildiğimiz S-400'ler.

İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara atasözü ABD söz konusu olduğunda tüm hükmünü yitiriyor.

Bir yandan diplomasi tarihinin en arsız talebiyle karşı karşıyayız, diğer yandan ABD tükürdüğünü yalamakla kalmayıp, yuttuğunu da görmek çok eğlenceli...

ABDnin iki yüzü kara hali

Telefonda muhatap bulamayanlar ve Türkiye

Geçen hafta, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin Başkan Biden’ın telefonlarına çıkmadığını öğrendik. Washington Post, salı günü, ABD Savunma Bakanı ve ABD Genelkurmay Başkanı’nın Rus mevkidaşlarına telefon açtıklarını ama muhataplarıyla görüşemediklerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar’ın hem Moskova hem de Kiev’i her aradıklarında mevkidaşlarıyla konuşabiliyorlar. İki hafta öncesine kadar Putin, Macron ile de görüşüyordu ama düşman ülkeler ilan ettiği Fransa Cumhurbaşkanı’yla yapacağı görüşmeden sonuç çıkmayacağını herkes biliyordu. Türkiye’ye AB içerisinde en mesafeli ülke olan Hollanda Başbakanı’nın 10 yıl aranın ardından planlanmamış Ankara ziyaretini bu açıdan değerlendirmek gerek.

Editör: Haber Merkezi