Hürriyet'in hükümete yakın olan ve içerden haber almasıyla tanınan yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmayacak mı?" başlığını kullanan Selvi, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gizli seçim planını Kılıçdaroğlu açıklıyor. Erdoğan’ın yerine cumhurbaşkanı adayı olacak isimlerin listesini muhalif medya yayınlıyor.
Haberin Devamı

Ne diyeyim? Ağam eğlenir bizimle.

Kılıçdaroğlu erken seçim için tarih bile veriyor. 6 Kasım ya da 27 Kasım diyor.

Meral Hanım düzenli olarak her yılın haziran ayında erken seçim olacağını iddia ederdi. Artık o bıraktı bu işi. Kemal Bey, kasımcı.

Meral Hanım vazgeçmese iyi olurdu çünkü gelecek seçim haziranda. Hiç olmazsa birinde tuttururdu.

Ali Babacan ise alternatifli oynuyor. Kasım ya da nisan diyor. Kendisi sağlamcıdır. AK Parti’deyken Erdoğan’ın adaylığı için imza verip Abdullah Gül’ün seçilmesi için çalışmıştı.

Ali Babacan çift cüzdan taşır. Her iki cüzdanında da eşit miktarda para vardır. İki kimlik kartı vardır. Bir yurtdışı gezisinden dönüşte kendisi anlatmıştı. “Siz devletin bakanısınız, buna niye gerek duyuyorsunuz?” diye sorduğumuzda ise, “Olur ya, cüzdanımın birini kaybedersem diğeri yanımda bulunsun ki mağdur olmayayım” demişti.

Çok sağlamcı biriydi. Ama siyasette yanlış ata oynadı.

Kılıçdaroğlu’nun haberlerinin kaynağı neresi bilmiyorum ama “AKP kulislerinden aldığım bilgiye göre” diye yazan muhalif medya çoktan Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı yapmıyor. Onun yerine isim listesi hazırlamışlar.

Ama onlar Kemal Bey’den daha insaflılar. Kılıçdaroğlu, “Kasım ayında erken seçime gidilecek. Erdoğan aday olmayacak” diyordu. O arada bir de “Kaçacak” dedi. Ama sonra ona kendisi de inanmadığı için bir daha telaffuz etmedi. O da biliyor ki Erdoğan kaçacak diyenlerin hepsi kaçtı, Erdoğan duruyor.

Sakın Kılıçdaroğlu’nun, “Kasım ayında erken seçime gidilecek. Erdoğan aday olmayacak” sözünü espri amacıyla yazdığımı düşünmeyin. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın aday olamayacağını ciddi ciddi söylediğine dair tanıklarım var.

Şimdi gelelim AK Parti içinde Erdoğan yerine cumhurbaşkanı adayı olacak isimlere.

Böyle bir şey yok. Erdoğan aday olmazsa diye yapılmış bir B planı yok. C planı da yok. Hatta alfabenin 29 harfini de saysanız ‘Erdoğan’sız bir formül yok.

Cumhur İttifakı’nın tek adayı var: Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Gerisi ise algı operasyonu yapmaktan, zihinleri bulandırmaya çalışmaktan ve fitne sokmaktan başka bir şey değil.

AK Parti’yi kurduğu günden beri iktidarda tutan ve girdiği her seçimi kazanıp muhalefet liderlerinin tamamının oy oranını toplasanız Erdoğan’a yetişmediği bir dünyada, Erdoğan yerine cumhurbaşkanı adayı olarak başka isimler neden düşünülsün?

AK Parti’nin A planında da B planında da, hatta Z planında da Erdoğan var. Başka bir plan yok. Erdoğan’dan başka bir ismin adaylığı gündemde değil."