Hürriyet'in hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Katar'daki dünya kupasının açılışına gitti.

Selvi, Doha'daki izlenimlerini yazarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Sisi ile tokalaşmasına da bugünkü köşesinde yer verdi. Selvi'nin köşesinden bir bölüm şöyle:

Stadyuma konvoy halinde geldik. Ancak resepsiyon için Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrı bir bölüme geçti. Daha maç başlamadan resepsiyon salonundan Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin tokalaştığı fotoğraflar gelmeye başladı. Futbolun sadece futbol olmadığını biliyoruz ama Dünya Kupası’nın da sadece Dünya Kupası’ndan ibaret olmadığını öğrenmiş olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile ilk kez tokalaştı. Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta yemekte Sisi ile aynı masaya oturtulmak istendiği için yemeğe katılmamıştı.

Gazetecilik böyle bir meslek işte. Dünya Kupası için yola çıktık, Sisi olayını yaşadık. Pinpon diplomasisinden sonra Erdoğan literatüre bir de futbol diplomasisini kazandırmış oldu. Tabii dönüş yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk sorumuz ortaya çıkmıştı.
 

Editör: Haber Merkezi