CHP’nin geleneksel hale getirilen Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın 9’uncusu Mersin’de başladı.

Buluşmaya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun toplantıda yer almaması dikkat çekti. CHP’den ve İmamoğlu’ndan toplantıya neden katılmadığına ilişkin bir açıklama gelmedi.

İmamoğlu’nun Karadeniz turu CHP’de rahatsızlık yaratmış, Nagehan Alçı ile verdiği pozlar eleştiri konusu olmuştu.

İL BAŞKANIMIZ GÖREVE DEVAM EDECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Seçer, “Umut ediyorum; Mersin’in sıcak güneşi buradan tüm Türkiye’ye büyük bir umut olarak yansıyacaktır” dedi.

Seyit Torun, “Canan Kaftancıoğlu ile ilgili siyaset yasağı belirli bir ceza hükmüne vardı ama biz asla bunu kabul etmiyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul il başkanımız olarak görevine devam edecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi