AK Parti'de seçim için yürütülecek kampanyanın ana hatları belli oluyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bu konuda çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Selvi'nin bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

Erdoğan yeniden kibir konusunda uyarılarda bulunmaya, tevazu ile hareket edilmesi yönünde teşvik etmeye başladı. Çünkü bu nokta en az İHA’lar, SİHA’lar ve yerli otomobil kadar önemli.

O nedenle Erdoğan MKYK toplantısında, “Biz insanlara hükümdar olarak değil hizmetkâr olarak gideceğiz. Şimdiye kadar öyle yaptık. Milletimize hizmetkâr olarak gittik. Yine öyle gideceğiz. Tevazu içinde olacağız. Kucaklayıcı bir dil kullanacağız. Tevazu ve kucaklayıcı dil seçimde bizim iki ilkemiz olacak” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere ilişkin iki talimat daha veriyor.

1- Bizim, Türkiye’yi nereden nereye taşıdığımızı iyi anlatın.

2- Biz olmasak muhalefetin Türkiye’yi ne hale getireceğini izah edin.

Elbette ki eser siyaseti bir noktaya kadar etkili oluyor. Ama AK Parti’nin bu konuda işi çok zor değil. CHP’li Barış Yarkadaş, iktidarın anlatamadığını anlatmış oldu. Böyle giderse CHP, İSKİ’den daha beter skandallarla sarsılacak. Barış Yarkadaş erken uyarı sistemi gibi şimdiden uyarıyor. Ona kulak verirlerse kârlı çıkarlar. Yarın çok geç olabilir.

Editör: Haber Merkezi