AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mersin’de bir polisin şehit olduğu terör saldırısının faillerinden olan ve 9 yıl önce söz konusu teröristin “mağdur gazeteci” olarak nitelendirilmesine ilişkin savunma açıklamasında bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e tepki gösterdi.

Özel açıklamasında "11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını nereden bilip temas edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

“11 yıl sonra terörist olacağını nereden bileyim” demiş. Kendine yakışan kirli dili iade ediyoruz Konu şu,“nereden bilebilirim”dediği 11 yıl önce de zaten terörist ve PKK’lı olduğu için hapiste. Daha kötüsü elinde salladığı evrakta PKK’lı yazıyor zaten. Ne zaman utanacaksınız?+

Resim

Turan ise Özel’in açıklamalarına karşı “’11 yıl sonra terörist olacağını nereden bileyim’ demiş. Kendine yakışan kirli dili iade ediyoruz.” ifadelerini kullanarak şu açıklamada bulundu:

"Konu şu; ‘nereden bilebilirim’ dediği 11 yıl önce de zaten terörist ve PKK’lı olduğu için hapiste. Daha kötüsü elinde salladığı evrakta PKK’lı yazıyor zaten. Ne zaman utanacaksınız?"

Bizi suçladığı isimler, bahsettiği tarihte soruşturması dahi olmayanlar terörle ilgili soruşturmalar başladığında ise o gazetecilere CHP’nin tavrı aşağıdaki fotolarda. CHP için gazeteciliğin ön şartı terör bağlantısı mı?! Yazarken biz utanıyoruz, konuşurken yüzleri kızarmıyor.