AK Parti'nin Kızılcahamam kampı geride kaldı. Kampta milletvekilleri de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorular sorduğu belirtildi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde kamptaki konuşmaları aktardı. "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 48 saat içerisinde 45 milletvekili ile görüşmüş. Milletvekilleri ağırlıklı olarak seçim bölgelerinin sorunlarını iletmişler. İki nokta ise tüm milletvekillerinin ortak gündemini oluşturmuş. O da ekonomi ve seçimler" diyen Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

- Milletvekilinin gözü seçimde, kulağı ekonomide. Çünkü hayat pahalılığı seçimin kaderini belirleyecek. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 3600 ek gösterge ile buğday ve arpada taban fiyatlara ilişkin açıklaması milletvekillerini rahatlatıyor. Kızılcahamam kampından moralleri yüksek bir şekilde ayrılmalarını sağlıyor.

- Muhalefetin agresif tavırlar içinde olduğunu hatırlatıp “Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yönde çalışma yapılıyor mu?” sorusu üzerine Erdoğan, “Biz seçim sürecini bilen bir partiyiz. Parti olarak yıllardır bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz” diyor. Sonra seçim hazırlıklarına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vermesi için Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e söz veriyor. Erkan Kandemir de teşkilatın seçimlere hazırlanması konusunda yapılan çalışmaları anlatıyor. Sandıklara sahip çıkmak önemli. AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’da sandıklara sahip çıkamadı. Oy sayımı tamamlanmadan sandık başını terk edenler oldu.

- Toplantıda Suriyeli sığınmacılar konusu da gündeme geliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacıların Suriye’ye dönüşü konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu yöndeki sorulara, “Sığınmacıların Suriye’ye dönüşü konusunda dünyada en çok gayret gösteren ülke biziz. Ama nihayet itibarıyla sığınmacılar konusuna biz muhalefet gibi bakamayız. Bizim bir davamız var. Biz İslami ve insani açıdan bakıyoruz. Onları muhalefetin insafına terk edemeyiz” diyor. Bu konudaki çizgisini koruyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim konusuna da değiniyor. Azerbaycan gezisi dönüşünde sorduğumda, ”Hayırlısı olacak inşallah” demişti. Kızılcahamam kampında da milletvekillerine, “Biz büyük bir partiyiz. Size güveniyorum. Karamsar olmayın. Rahat olun. Biz bu seçimi alacağız. İşte bakın İstanbul’u, Ankara’yı aldılar ne oldu? Ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Bu millet bunlara ülkeyi teslim etmez” diye konuşuyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Necip Fazıl’a olan hayranlığı biliniyor. Ayrıca Necip Fazıl’ın şiirlerini de çok iyi okur. Erdoğan, milletvekillerine “Karamsar olmayın. Rahat olun. Biz bu seçimi alacağız” dedikten sonra Necip Fazıl’ın, “Üzülme, bu davanın sahibi Hak’tır. Hak olan davada zafer muhakkaktır” sözünü hatırlatıyor.

Editör: Haber Merkezi