Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın, bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyonda, Milli Savunma Bakanlığı’nın, bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet partilerinin temsilcileri ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında sert tartışmalar yaşandı.

Twitter hesabından Bütçe Komisyonu'nda yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Partili milletvekilinin, Bakan Akar'a yönelik algı operasyonunun kaynağının FETÖ'nün propagandası olduğunu ve Çıray'ın FETÖ'cülerle benzer bir dil kullandığını vurguladı.

Cora ayrıca Çıray'a dikkat çeken sorular yöneltti:

"1-Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar, bugün plan ve bütçe komisyonunda terörle mücadeledeki başarımızı anlatırken teröristlerin kimyasını bozulduğunu en yalın ifadelerle dile getirdi. Biz HDP’lilerden itiraz beklerken maalesef ses iyi partiden geldi.

2-Başarılı operasyonlar sonucunda kimyası bozulanlar kendilerini tek tek ifşa etmeye başladı. Bunlardan biri de FETÖ’nün talimatı ile parti parti dolaşan Aytun Çıray'dır. Müktesebatı gereği Sağlık Bakanlığı bütçesinde konuşması beklenirken bugün sürpriz yaptı.

"KENDİ ARKADAŞLARININ ŞAŞIRDIĞI BİR DİLLE SAÇMALAYARAK NİRVANA YAPTI"

3-Bugün milletimizi gururlandıran operasyonları sevk ve idare eden Hulusi Paşa’mızın gazi meclisimizde bilinçli olarak açık bir dezenformasyona maruz bırakılmaya çalışıldığına şahit olduk. Kendi arkadaşlarının bile şaşırdığı bir dille saçmalayarak nirvana yaptı.

"SAVUNMA BÜTÇESİ YERİNE FETÖ'CÜLERİN ARGÜMANLARINI GÜNDEME GETİRDİ"

4-Aytun ÇIRAY savunma bütçesi ile ilgili soru sormak yerine FETÖ’cü vatan hainlerinin pişirip pişirip kullandığı demode argümanları gündeme getirmeye çalışarak Sayın Bakanımız Hulusi AKAR’ı hastalıklı aklıyla hedef almaya çalışmıştır.

KRİTİK SORULAR...

5-Terörle mücadelenin şiddetlendiği, terör inlerinin yerle bir edildiği bu günlerde, özellikle kahraman Ordumuzu komuta eden Sn. Bakanımız Hulusi Akar’a moral, motivasyon ve destek verileceği yerde tam tersini yapan Aytun Çıray’a da bazı sorular soracağım:

NEDEN PENÇE KILIÇ HAREKATINDAN BİR GÜN SONRA AKLINIZA GELDİ?

6-Bugüne kadar sustunuz da özellikle Pençe Kılıç harekatından bir gün sonra aklınıza soru sormak mı geldi? Birlik ve beraberliğin sergilenmesi gereken bu gazi mecliste Hulusi Akar’ı ve onun nezdinde kahraman ordumuzu zan altında bırakmak nerden aklınıza geldi?

7-Devleti bildiğinizi, geçmişte Müsteşarlık yaptığınızı söylediniz. Zor günde bir ve beraber olan, bazı devlet ve millet işlerini siyaset ötesinde tutan milletimizin bu güzel hasletinden hiç mi nasibinizi almadınız?

8-Milletimiz ve bu gazi çatı altında Hulusi Akar ve onun nezdinde kahraman ordumuzun moralini bozacak sorular sormanızı değil, teröristlerin inlerini başlarına yıkan operasyonlara ve komutanlara tam desteğinizi duymak isterdi!

Ama ne yazık ki sizde o edep yok.

Yazıklar olsun."

Editör: Haber Merkezi