06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA AK Parti'den İstanbul'a sürpriz aday

AK Parti'den İstanbul'a sürpriz aday

Gazeteci Fatih Altaylı, yerel seçimlerde AK Parti'nin İBB için düşündüğü başkan adayını açıkladı

Gazeteci Fatih Altaylı, "İstanbul’u kim kimle kazanır?" başlıklı yazısında AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü adayı açıkladı.

Altaylı, kendi adını taşıyan internet sitesinde şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul’da yerel seçimleri kaybetme ve ideal adayını kazanamayacak hale getirme kampanyasına hız vermişken, AK Parti İstanbul’da çok düşük olan şansının yeniden artmaya başladığını hissetti ve İstanbul için en ideal adayı bulmaya çalışıyor.

Gerçekten AK Parti için İstanbul’da kazanmak çok zor aslında.

Ekonomik krizin en fazla hissedildiği, kira meselesinin en derinden vurduğu, işsizliğin en fazla etkilediği, göçmen sorunun ciddi biçimde rahatsız edici boyuta ulaştığı ve güvenlik sorununun artık sıradan vatandaşın ve özellikle de kadınların hayatını zorlaştırıcı hale geldiği kentte iktidarın işi çok zor.

Üstüne bir de İmamoğlu’nun tüm engellere rağmen başarılı bir yönetim sergilemesi ve AK Parti seçmeni olması muhtemel kesimi rahatsız etmek bir yana mutlu etmesi İstanbul’da AK Parti’nin işini kolaylaştırmıyor.

Zaten bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde de gördük.

Erdoğan adına rağmen İstanbul’da 2. turda Cumhur İttifakı 48, 2, Millet İttifakı 51, 8 oy aldı. CHP karışmasa, yerel seçim sonucu da üç aşağı beş yukarı böyle olurdu.

Ancak Kılıçdaroğlu ve avanesi sayesinde AK Parti heyecanlandı, İstanbul rüyası görmeye başladı.

Ve İstanbul’a “Kadir Topbaş profilinde” yani rakip siyasi görüşe karşı bayrak açmamış, kimseyi ötekileştirmemiş bir isim arıyorlar.

Akıllarına gelen ilk isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Gerçekten de pandemi dönemindeki tavrı, basın toplantılarından halka yansıyan yüzü ile Fahrettin Bey, İstanbul’u alabilecek profile uyuyor.

Ancak AK Parti’nin elinde en az Fahrettin Koca kadar bu profile uygun bir isim daha var.

Ergün Turan.

Eski TOKİ Başkanı ve şimdinin Fatih Belediye Başkanı.

Belediye Başkanlığı sırasında hiçbir siyasi tartışmanın içine girmeyen, partisine bakmadan diğer başkanlarla uyumlu çalışabilen, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı ile ortak iş yapabilen, Büyükşehir Belediye Başkanı ile düşmanlaşmayan, bir siyasetçi.

İşadamlığından geldiği TOKİ Başkanlığı’nda ise gerekli gördüğü zaman en “kupon” araziyi bile yeşil alan yapmayı göze alan, Ataköy sahilindeki en güzel araziyi, beton bloklardan kurtarıp, nefes alma yeri olarak koruyan bir bürokrat.

CHP, Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmayı durdurup, İstanbul için İYİ Parti ile yeniden anlaşabilirse İstanbul kolay kolay el değiştirmez.

Ama CHP bu kafa ile devam ederse, Ergün Turan profilinde bir aday İstanbul’u alır gider.

Biz de yerel seçimden sonra “Bu Kılıçdaroğlu ile olmuyor” demeye devam ederiz.

O da “Ne var canım, bir seçim kaybettik dünyanın sonu değil ya” diyerek koltuğunda oturmaya devam eder.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *