Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye bazı ilçe başkanları ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Ak Parti, bugün 81 ilde adliyelere başvurup, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ile programda konuk olan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçeleri, ülke genelinde eş zamanlı olarak savcılıklara verildi.
İstanbul'da savcılığa verilen suç duyurusunun ardından basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, söz konusu program ve konukları hakkında artık sessiz kalmanın mümkün olmadığını söyleyerek, “Bu yaşanan olayı hadsizlik ve bir itibar suikastı olarak değerlendirdiğimiz gibi devletimizin en üst makamını ve milyonlarca insanımızın gönlünde taht kurmuş Cumhurbaşkanımızın seviyesiz bir dille hedef alındığını üzülerek gördük. Bir kez daha atasözünde buyurduğu gibi onu da müşahade etmiş olduk, testinin içinde ne varsa dışarıya onun da sızdığını görmüş olduk” dedi.

Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu’nun sessiz kalarak suç ortağı pozisyonuna düştüğünü söyleyen Kabaktepe, “Taraflı tarafsız herkesin açık bir şekilde haksız bulduğu bu çirkin saldırıya karşı suskun kalan CHP’li vekiller de aziz milletimizin vicdanında en az Sedef Kabaş kadar yaralamış, milyonların teveccühünü kazanmış Cumhurbaşkanımız hakkında sahneye konulmaya çalışılan hadsiz ve ahlaksız bir oyunun bir parçası olmuşlardır” dedi.

KONUŞAN TÜRKİYE’YE KARŞI DEĞİLİZ

Hiçbir ifade özgürlüğünün devletin en üst makamı olan devlet başkanına hakareti meşru göstermeyeceğini söyleyen Kabaktepe, “Konuşan Türkiye’ye karşı değiliz. İfade özgürlüğünü savunan herkesin arkasındayız. Ancak konuşma özgürlüğünün ahlak sınırlarını zorlayan küfre ve hakarete varan çizginin de herkes tarafından bilinmesi, korunması ve ortak değer olarak savunulmasını da bir kez daha buradan belirtmek istiyorum” dedi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türk milleti ve AK Parti teşkilatı olarak hakareti yapan ve hakarete sessiz kalanları şiddetle kınadıklarını söyleyen Kabaktepe, “Bu kirli ve seviyesiz sözleri söyleyenler ve bu sözlere sessiz kalanlar bilsinler ki bu artık hukuk ve vicdan meselesidir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. Biz AK Parti olarak milletimizin, gazetecimizin, siyasetçimizin kendi fikirlerini söylemesinin önündeki her türlü engelin ve seddin kalkmasının yanında olduk. Ancak ifade özgürlüğü kalkanı oluşturarak hakaretin meşrulaştırılmasını, insanların ve toplumun sevgisini kazanmış Cumhurbaşkanımıza akla dahi gelmeyecek hakaretamiz ifadelerin de kullanılmasının da karşısında olduğumuzu, bu karlı kış gününde bununla ilgili milletimizin temsilcisi olarak en temel hakkımızı kullanarak hukuka müracaat ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi