MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bahçeli şunları söyledi:

"Dengeli ve dirayetli siyasetimizle 2023'ün yol haritasını hazırlıyoruz. İnançlı mücadelemizde hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz. 2023 yılında başarmanın dışında ikinci bir seçenek tanımıyoruz. 85 milyon Türk vatandaşımızın tamamına elimizi uzatıyoruz. Her insanımıza gönlümüzü açıyoruz. Gönül vermedikçe, gönül bulamayacağımızın farkındayız. Milletimize gönlümüzü verdik, ülkemize ömrümüzü adadık.

Türkiye'mizin her yerinde milletimizle buluşuyor, görüşüyor, dertleşiyoruz. Adım adım 2023, il il Anadolu dedik, herkesle kucaklaştık. Şimdi de Adım adım 2023, köyüm benim sohbet toplantılarıyla milletimizin efendilerinin ayağına gittik. 8 Ekim 2022'den bu yana 451 köyümüzü ziyaret ettik. 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde 81 köyümüzü ziyaret etmiş olacağız.


Türkiye'yi doyuran vatandaşlarımıza ne yapsak azdır. Arka ayağıyla kulağını kaşıyan çiftçimizi bilemez. 13 Kasım'da Elazığ mitingimizi, Malatya, Tunceli, Diyarbakır, Adıyaman il teşkilatlarımızın, 20 Kasım'da Samsun mitingimizi Ordu, Giresun teşkilatlarımızla gerçekleştireceğiz.

Türk milleti adına 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde asırlık olaylar yaşanmıştır. Bitmeyen savaşlar, durmayan saldırılar, dinmeyen kanamalar, azalmayan operasyonlar, ara vermeyen şer oyunlar, çatırdayan imparatorluk, kaybedilen topraklar bizim hazin gerçeklerimizden bazıları olarak hafızalardadır.

20'nci yüzyılın ilk 25 yılında eşi benzeri az görülmüş beka mücadelesi verilmiştir. Bir Türk devleti yıkılıp, yeni Türk devleti kuruldu. Aralıksız cepheden cepheye koştuk durduk. Bu kapsamda pek çok felakete, acıklı ve hazin gelişmeye göğüs gerdik. Ancak istiklal ve istikbal mücadelemizden taviz vermedik. Türk milleti bağımsızlık onuruna düşkün bir millettir. 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde bir imparatorluk kaybettik ancak yeni bir Türk devletini fiile geçirmeyi başardık.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı İmparatorluğu döneminde gözlerini açmışlar, Osmanlı İmparatorluğu'na hizmet etmişlerdir. 20'nci yüzyıl hem ülkemiz hem dünya için sarsıcı olaylarla geçmiştir. 20'nci yüzyıl Türk milletinin beka, Türkiye'nin derlenme, toparlanma yüzyılıdır.

1923-1946 tek parti dönemi, 1946-2017 yılları arasında çok partili parlamenter sistem Cumhuriyet'in ikinci evresidir. 2017'den geleceğe açılan üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anılacaktır.

Türkiye Yüzyılı beyanı devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes, yepyeni bir ivme kazandırmıştır. Türkiye Yüzyılı çağrısı kızıl elma seferberliği çağrısında tedarik sahasına geçiştir. Türk milletimize hizmet azmi Türkiye Yüzyılı kavrayışıyla zirveye çıkacaktır.

Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Gelin Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edelim' davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın 17 başlığını destekliyoruz. Türk milleti beklenendir, özlenendir. Dünyadan Türk'ü ve Türkiye'yi çekip çıkarın geriye hiçbir şey kalmayacaktır."

Editör: Haber Merkezi