Olay  ilgisi bulunmayan İBB çalışanları Saim Tanır ve Osman Turan dün İBB İnsan Kaynaklarına davet edilerek “üst yönetim tarafından alınan kararla işinize son verildi” denildi.
İstanbul'da 24 Ocak'ta yoğun kar yağışında yeterli önlem alınamaması nedeniyle kentteki vatandaşlar mağdur olmuştu. O akşam vatandaşlar adeta kar esareti yaşarken CHP'li iBB Başkanı İmamoğlu balıkçıda görüntülenmişti. İmamoğlu o görüntülerin faturasını 2 İBB'li çalışana kesti.
24 Ocak tarihinde yoğun kar yağışı esnasında yeterli önlem alınamaması nedeniyle İstanbullular kar esareti yaşamıştı. O sıralarda AKOM'da durumu takip etmesi gereken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rumeli'de bir balık restoranında İngiliz Büyükelçi Sir Dominick Chilcott ile buluştuğu sosyal medyada ortaya atılmış ve adeta tepkiler çığ gibi büyümüştü.

İstanbullular 26 saat boyunca yollar temizlenmediği için mahsur kalırken, İmamoğlu kendi geçeceği güzergah olan restoranın önünü İBB araçlarıyla temizletmişti.

Bununla yetinmeyen İmamoğlu gelen tepkilere kızarak üste çıkmaya çalışmış, ' En çok büyükelçiyle görüşen Belediye Başkanı benim' diyerek  yaptığı kabahatin üstünü örtmeye çalışmıştı.

FATURA İBB PERSONELLERİNE KESİLDİ
Olayın ardından personellerini olayı araştırmak üzere Rumeli kavağına tekrar gönderen İmamoğlu, görüntü alan kameraları ve vatandaşları tespit ederek onlardan hesabını sormaya çalıştı ancak İBB ve İmamoğlu ile hiçbir ilgisi bulunmadığı için tehdit ve baskı yoluyla yol katedemeyince faturayı bu kişilerin komşuları olan İBB personellerine kesmekte buldu.

'İŞİNİZE SON VERİLDİ'
Olay  ilgisi bulunmayan İBB çalışanları Saim Tanır ve Osman Turan dün İBB İnsan Kaynaklarına davet edilerek “üst yönetim tarafından alınan kararla işinize son verildi” denildi.
İşçilerin "yüz kızartıcı suç" ile isnat edilerek işten atıldığı, işsizlik maaşı bile alamacayacakları öğrenildi.

Vatandaşın çile çektiği dakikalarda balık restoranda yaptığı balık keyfi büyük tepki çeken Ekrem İmamoğlu, olayı önce inkar etmiş, sonra görüntülerin ortaya çıkması üzerine civardaki işyeri kameralarıyla kendisini görüntüleyen vatandaşlara suç isnat etmişti.

Editör: Haber Merkezi