Ankara'daki sorunları soyut belediyecilik ile çözülemeyeceğini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, AKŞAM TV'ye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 3.5 yıldır hiçbir projeyi hayata geçirmemesini eleştiren Başkan Oğuz, "Mansur Bey, 'Büyük projeler üretmeyeceğim. Onun yerine hak, adalet, şeffaflık' dedi.

Soyut belediyecilik üzerine bir siyaset kurdu. Ankara'da üst geçitler, alt geçitler, asfaltlanacak yollar bunlarla ilgili somut bir adım atmazsanız, trafik problemini soyut belediyecilik ile çözemezsiniz ki" dedi.

BÜYÜK YATIRIMLARI YOK!

Geçmiş dönemde başlatılan projelerin bitirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: "2023 bütçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 58 milyar. Mansur Yavaş, bugün 7 tane bakanlığın bütçesinden daha büyük bir paraya hükmediyor. Mesela ANKAPARK konusunu Mansur Bey Meclis'te çok konuştu. 2014'te Sayın Melih Gökçek bu projeyi kamuoyuna anlatmış, kamuoyundan da onayını almış ve projeyi hayata geçirmiş. Bir projenin yüzde 90'ı bittiyse bunu tamamlayacaksınız demektir. Ama Mansur Bey bunu tamamlamak yerine ANKAPARK üzerinden bir siyaset algısı geliştirdi. Oysa kalan kısımlarını da Mansur Bey çok rahat bir şekilde tamamlayabilirdi. Daha sonra da hep birlikte ANKAPARK'ın açılışını gerçekleştirebilirdik ama bu treni kaçırdık. Yazık günah değil mi? Bir sürü zarar var. İşi sonuçlandırmak yok, "onun yerine algı var."

Başkan Serhat Oğuz, AKŞAM TV'de sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE'NİN GURURLARI BAZI KESİMLERİ ÜZÜYOR

Türkiye'nin yerli ve milli projelerinin birilerini üzdüğünü söyleyen Başkan Oğuz, "Milli Muharip Savaş Uçağı bu topraklarda üretiliyor. Atak, Hür kuş, Anka, Hür jet bu topraklarda üretiliyor. Türkiye'de Kızılelma'nın göklere yükselmesi bazı insanları üzüyor. Selçuk Bayraktar'ın heyecanını göremeyenler saçmalıyor. Buyurun siz yapın o zaman! Devrim otomobilini üretirken birileri dalga geçiyordu. Türkiye yerli otomobilini üretiyor. Şimdi aynı zihniyet onunla da dalga geçiyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi