Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin Anayasa değişikliğine sıcak bakmadığını ancak diğer partilerde olumlu iklim oluşabileceğini açıkladı.

Bozdağ, A Haber'de katıldığı programda şunları söyledi:

"Siyasi partilerimizle görüşmelerimiz oldu. Anayasa değişikliği konusunda yaptığımız hazırlıklar hakkında grupları bilgilendirdik. CHP Anayasa değişikliğine sıcak bakmadıklarını söyledi. CHP'nin tutumundan bağımsız olarak söylüyorum, diğer partilerle olumlu bir iklim oluşma ihtimalini yüksek gördüm... (Başörtüsü teklifi) Düzenleme tüm kadınları kapsayacak. Bu konu Türkiye'nin gündeminden kalıcı bir şekilde çıkacaktır. Kadınlar, başı açık olsun, başı örtülü olsun, bunların arasında hiçbir ayrım yapılamayacaktır.

Evlilik birliğinin, kadın ile erkek arasında kurulacağını çok net bir şekilde, tartışmadan uzak Anayasamıza koyuyoruz. Anayasa değişikliğinin referanduma gidebilmesi için en az 360 çoğunluğa ihtiyaç var. Biz mümkün olan en büyük uzlaşma ile bunu yapmak istiyoruz.

(Uyuşturucu iddiası) Sayın Kılıçdaroğlu devlete, hükümete ve kolluk kuvvetlerine iftira atmaktadır. Elinde belge varsa çık ortaya koy. Ana muhalefetin başındaki genel başkana bunlar yakışmaz. Türkiye'ye uluslararası alanda da mahkûm edecek bir beyandır."

Editör: Haber Merkezi