Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, katıldığı bir canlı yayında sorularını yanıtladı. 

İlçede hayata geçirdikleri anlatan Özdemir; İstanbul'un sorunlarına ilişkin de dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu. 
BÜYÜKŞEHİR METRO İÇİN KULLANMADIĞI PARAYI NE YAPTI?"

Büyükşehir Belediyesi’nin muhalefette olması ilçe belediyesi olarak sizlere ne gibi dezavantajlar sağlıyor? İmamoğlu yönetimindeki İBB ilçenize vadettiği yatırımları yaptı mı?   

"AK Parti döneminde Büyükşehir Belediyesi birçok konuda ilçe belediyelerinin yükünü hafifleten bir boyuttaydı ve esasen bu ilçelerin hizmetleri yapılsın diye ciddi manada bütçe Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılıyor. Fakat maalesef yeni dönemde bırakın AK Parti’yi CHP'li Belediyelerin dahi sınırları içerisinde kalan birçok yerde hizmetin sağlıklı bir şekilde görülmediğini ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu işi yürütemediğini görüyoruz. Tabii AK Partili belediyelerde daha çok görüyoruz. Yapılması gereken ve şu ana kadar bitirilip hizmete alınması gereken bir Gençlik Merkezimiz var. 2 yıla yakın adım atılmadı. Şimdi bir çalışma başladı. Biraz ilerleme var. Fakat şu ana kadar buranın hem öğrencilere yurt olarak hem de gençlerin çalışmalarını yapabilecekleri bir gençlik merkezi olarak hizmete sunulmuş olması gerekirdi. Halen çalışmalar devam ediyor. Buranın yüzde 50’den fazlası AK Parti döneminde tamamlanmıştı.

Ebubekir bölge parkına çok yakın bir noktada pazar yeri, otopark ve spor kompleksi projemiz vardı. Burada pazar yeri halen yapılmış değil. Otoparkın bir kısmı hizmete alındı ama orada da ciddi izolasyon problemi var. Spor merkezi halen yapılmış değil. Ciddi manada akamete uğradı.

Yine bizim dönemimizde planlanıp şu anda yapılması gereken 5 prestij cadde çalışması hiçbir şekilde yapılmadı. Başlanmadı.

Yine altı otopark üstü pazar yeri olacak şekilde pazar yerleri projemiz devam etmiyor. Var olan metro projeleri devam etmiyor. Mesela Kirazlı-Halkalı hattı AK Parti döneminde ihale edildi, başlanıldı fakat yeni dönemde Devam etmedi. Hatta 2021 yılında süreci başlattık diye genel başkanlarını dahi getirdiler. Fakat iş ilerlemediği için ihale tasfiye edilmek durumunda kaldı. Şu anda yeniden ihaleye çıkılması gerekiyor.

Aynı şekilde Esenyurt-Mahmutbey hattının da ihalesi AK Parti döneminde yapılmıştı fakat orada da yine yüzde üçlük yüzde beşlik seviyede iş kaldı. Önümüzdeki hafta bütçe görüşmeleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı geldiği zaman onlara soracağız. Ne yaptınız bu parayı? Yani metro adına kullanılmadığı kesin ama ne adına kullanıldığı konusunda cevabını Büyükşehir Belediye Başkanından bekliyoruz. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 3 yıllık performansını nasıl buluyorsunuz? AK Parti şehri belediyecilikte önemli bir eşiğe çıkarmıştı. Şehrin şu anki durumu için neler söylemek istersiniz? 

Dün akşam bir TV programında Ekrem İmamoğlu'nun dinledik. Gerçeklikle bağdaşmayan, var olan gerçeğin üstünü kapatan bir yönetim anlayışı söz konusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir mesele üzerinden bu durumu fotoğraflayabiliriz. Kemerburgaz kent ormanı AK Parti döneminde yapılmış, tamamlanmış, sadece kurdele kesilme kısmı kalmış. Yüzde 99’u bitmiş bir yerle ilgili ‘Ranta değil halka açtık’ ifadeleriyle bir çıkış yaptılar. “Zaten burası bitmiş sadece kurdelesini kestiniz neyi yaptınız?” şeklinde ifade ettik. “Biz yaptık demedik, açtık dedik” diye kendilerini düzeltme gereği hissettiler. Yani burada 3 yıllık süreç içerisinde herhangi bir çalışma gayreti olmayan, İstanbul'daki vatandaşların sorunlarıyla dertlenmeyen, İstanbul'daki vatandaşların problemlerine çözüm üretme gayreti olmayan ve var olan çalışmaları da sağlıklı bir şekilde yürütemeyen bir Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıyayız. Metrolarda bunu görüyoruz. Göreve geldikten sonra var olan metro uzunluğunun 2 katına çıkaracağız ifadesi olan bir Büyükşehir Belediyesinin şu anda 3 yıllık performansıyla var olan metronun yüzde 10’unu dahi yapmadığını görüyoruz. " 

Editör: Haber Merkezi