2023 seçimlerine az bir süre kala altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı hala belirsizliğini koruyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. Altılı masanın muhtemel adayı olarak en çok konuşulan isim ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak dikkat çekiyor.

CHP’den de sık sık Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen ilğinç açıklamalar yapılıyor. 

“Namazını da kılıyor, ibadetini de yapıyor”

Siyaset gündeminde bu süreç yaşanırken, CHP’li eski milletvekili Ensar Öğüt’ten dikkat çekici bir açıklama geldi. KRT TV’nin canlı yayına konuk olan Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafız olduğunu belirterek, dini kişiliğine vurgu yaptı.

CHP liderinin SSK Genel Başkanı olduğu dönemde umreye gittiği söyleyen Öğüt, “Kemal Kılıçdaroğlu ibadetini yapar. Samimi söylüyorum, ben onun yanına hacca gittiğimde tanık oldum, Kur’an-ı Kerim’i ezbere biliyor. Ayetleriyle birlikte ezbere biliyor. Namazını da kılıyor, ibadetini de yapıyor. Çok mütevazi bir insan. Alevi diyorlar.

Bütün Türkler alevidir. Aleviler, Muaviye’ye karşı olan Müslümanlardır. Bu Müslümanlar ibadetlerini cemevlerinde de yaparlar, camide de yaparlar” dedi. 

Ensar Öğüt, daha önce de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Seyyid soyundan geldiğini kitaplaştırmış ve bu konudaki belgeleri paylaşmıştı. 

Editör: Haber Merkezi