CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak ilan ettiği Amerikalı fütürist yazar Jeremy Rifkin'e ilişkin çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

CHP'nin eski ağır toplarından ve Kılıçdaroğlu'nu partiye sokan isimlerden Mehmet Sevigen, geçtiğimiz günlerde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki İkinci Yüzyıla Çağrı programına katılmamak için Türkiye'ye gelmeye tenezzül etmeyen Rifkin adının ABD Büyükelçisi Jeff Flake tarafından ortaya atıldığını söyledi. 

ABD Büyükelçisi Flake'in Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin'i önerdiğini, dünyaca tanınan bu yazarın Türkiye'de ilgi çekeceğini söylediğini aktaran Sevigen, CHP'ye yakın kaynaklarından aldığı bilgiyi TRTHaber'de Fuat Kozluklu'nun sunduğu Birinci Sayfa programında şöyle anlattı:

"Kemal Bey bu adamı (Jeremy Rifkin) tanıyalı bir ay olmuş. Bu adamın Kemal Bey'e ABD Büyükelçisi tarafından önerildiği ve hatırlarsınız, ABD Başkanı Joe Biden ne demişti, 'biz Tayyip Erdoğan'ı düşüreceğiz, ama seçimle, muhalefete destek vererek düşüreceğiz' demişti. Kemal Bey'in Rifkin'i 1-1,5 aydır tanıdığını, ABD'li elçinin bunu önerdiğini bir gazeteci arkadaşımdan duydum."

"Kemal Derviş gibi yukarıdan gelen politikalar en sonunda yine bu halka zarar verecek. Salonda o kadar gariban arkadaş vardı, çoğunu tanıyorum, hiçbirinde kulaklık yok, İngilizce de bilmiyorlar, Jeremy Rifkin'in ne dediği anlaşılmıyor ve alkışlatmaya çalışıyorlar onu. Adamı anlamıyoruz bile. Lütfedip Ankara'dan bile salona gelmediler."

"Eski ABD Başkanı Clinton bir dönem gelip konferans verip 300 bin dolar para alıyordu. Jeremy Rifkin'e para ne zaman verilecek, iktidar olduğumuzda mı, anamuhalefetteyken mi? Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bunlarla sözleşme yaptıysa bunu açık biçimde ortaya koyması lazım."

Editör: Haber Merkezi