04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA CHP’de ön seçim süreci başladı: İmamoğlu detayı dikkat çekti!

CHP’de ön seçim süreci başladı: İmamoğlu detayı dikkat çekti!

CHP’de cumhurbaşkanı aday adaylarının belirlenmesi için ön seçim süreci başladı. İmamoğlu’na yönelik form detayı ve Mansur Yavaş’ın açıklamaları tartışma yarattı.

CHP'de cumhurbaşkanı aday adaylarının belirlenmesi için ön seçim süreci başlarken, milletvekilleri destekledikleri isimler için imza vermeye başladı. Ancak ön seçim için hazırlanan formlarda kullanılan "nun" ekinin yalnızca Ekrem İmamoğlu'nun soyadına uyduğu iddiası tartışmalara neden oldu.

Ön Seçim Süreci ve İmza Toplama

Siyasette erken seçim tartışmaları sürerken, CHP Meclis Grup Yönetimi tarafından yürütülen süreç kapsamında milletvekilleri, aday göstermek istedikleri isimleri dilekçeye yazarak imzalıyor. Belirlenen takvime göre cumhurbaşkanı aday adaylığı başvuruları 21 Şubat'a kadar devam edecek.

Milletvekillerinin imza sürecinin başlamasıyla birlikte hazırlanan ön seçim formu da gündeme geldi. Formda isim yazılacak kısmın "......... ......... 'nun" olarak bırakılması, aday belirleme sürecinde yönlendirme yapıldığı iddialarına yol açtı. Bu durum, "Adaylık formu bile İmamoğlu’na göre hazırlanmış" yorumlarını beraberinde getirdi.

Chp Nin Adaylik Formunda Dikkat Ceken Detay 18388852 4022 M

İmamoğlu ve Yavaş’ın Açıklamaları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, "Cuma günü kimlerin aday olduğu netleşecek. 23 Mart'ta oy kullanılacak ve ardından aday açıklanacak. Parti içi süreçlerin olgunlaşmasını beklemeyi tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Mansur Yavaş 9 Şubat’ta Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmede, ön seçime karşı olmadığını ancak kendisinin bu süreçte yer almayacağını belirtti. Yavaş, aday belirleme sürecinde farklı yöntemlerin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ön seçimin "parti içinde ayrışmaya yol açabileceğini" vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *