Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

- Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüyerek dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedeflediğimiz bu dönemde böyle bir projenin gerçekleştirilmiş olması önemlidir. İnşallah önümüzdeki yıl bu dönemde bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla karşınıza çıkacağız.

- Çarşamba günü yaptığımız Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında önümüzdeki dönemde öncelik vereceğimiz hususları değerlendirdik ve karara bağladık.

- Cuma günü ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk'un hizmete girme töreni vesilesiyle bu alandaki gücümüzü ve kararlığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Cumartesi Aydın'da bir dizi programa katıldık. Aynı günün akşamı Adnan Menderes Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdik.

- Önceki gün Arnavutluk'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Başbakan sayın Edi Rama ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştirerek 7 anlaşma imzaladık. 

- Tiran'da yaklaşık 3250 cemaat kapasiteli caminin son çalışmalarını yerinde görerek gezdik. İnşallah yetişebilirse Ramazan sonuna dek caminin bitişini gerçekleştirip açılışını yapacağız.

- Dün Sırbistan Cumhurbaşkanı sayın Vucic'i ağırladık. 

- Bugün ise Kabine toplantımızın öncesinde ülkemizin dört bir yanından muhtarlarımızla bir araya geldik. Bu programların yanında hemen her gün Kabine üyelerimizle ve kurumlarımızın yöneticileriyle çok sayıda görüşmeler yaparak kararlar aldık.

- Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak, sorunlara çözümler üretmek, yeni projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İstikrar ve güven iklimini güçlendirerek, ekonomideki hedeflerimize ulaşmamızı engellemek isteyenlere aradıkları ortamı vermeyeceğiz. Bu ülkenin boş teneke gürültüsünden öte anlamı olmayan polemiklerle, kavgalarla kaybedecek vaktinin ve enerjisinin olmadığı bilinciyle yolumuza devam edeceğiz.

- Türkiye geçtiğimiz 20 yılda kurduğu güçlü altyapı sayesinde küresel sınamalara hiç hazırlıklı olmadığı kadar bir dönemden geçmektedir. Küçük iç sarsıntılar ve dış basılarla yerle yeksan olan Türkiye fotoğrafı artık geride kalmıştır. 

- Milletimizin birliğinin gücü devletimizin altyapısı ve makro dengeleriyle geldiği seviyenin desteği sayesinde kendi hedeflerimizden kopmadan devam edebiliyoruz.

- Kendi içerisinde dinmesini beklediğimiz ekonomideki dengesizlik hali devam edince serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde açıkladığımız tedbir paketiyle panik havasını dağıttık.

- Şu ana kadar 163 milyar liralk mevduat kur korumalı sisteme geçmiştir.